Trwa ładowanie...

Boczniaki - wartościowe grzyby w polskich kuchniach

Boczniaki coraz częściej można kupić na bazarkach i w popularnych sieciach sklepów spożywczych. Wbrew pozorom to pełne witamin i smaku produkty. Można je usmażyć i dodać do burgera lub podać zamiast kotletów. Doskonale smakują też podduszone czy usmażone w cieście piwnym. Z boczniaków można przygotować też zupę grzybową i zrobić wegetariańskie flaczki. Inspiracji jest naprawdę mnóstwo! W dodatku to grzyby pełne witamin. Należy je jednak odpowiednio wybrać i przygotować, o czym opowiedział Mikołaj Rey.

dlyto9j
dlyto9j
dlyto9j
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlyto9j
Więcej tematów