Anna Starmach podzieliła się swoim sposobem na szybkie i smaczne danie. Oto podobny przepis

Anna Starmach udostępniła zdjęcie ruskich naleśników na swoim profilu na Instagramie. Wyglądają pysznie. Podpowiadamy, jak zrobić podobny posiłek.

Anna Starmach podała przepis na ruskie naleśniki
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Zimą nasz organizm potrzebuje wiele energii. Istnieje wiele pożywnych potraw, które pomogą tę energię uzyskać. Jedną z nich są ruskie naleśniki. Smakują równie dobrze, jak pierogi, ale ich wykonanie jest dużo łatwiejsze.

Anna Starmach ruskie naleśniki

Starmach pokazała na swoim profilu na Instagramie zdjęcie ruskich naleśników. Wielu obserwatorów entuzjastycznie zareagowało na pomysł. "Super śniadanko" – piszą. "Uwielbiam. Podaję ze skwarkami, sosem czosnkowym i koperkiem" – komentuje jedna z użytkowniczek Instagrama. Poniżej przedstawiamy przepis na podobne danie.

Przepis na ruskie naleśniki

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki
1 jajko
łyżka roztopionego masła

W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Mocno rozgrzej patelnię, możesz wlać na nią odrobinkę oleju, żeby ciasto nie przywierało do jej powierzchni. Smaż naleśniki partiami po 1 minucie z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia.

Farsz:

300 g ziemniaków
2 cebule
150 g twarogu
dwie łyżki oleju
sól i pieprz
Ugotuj ziemniaki i odstaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na patelni. Wymieszaj w misce cebulę z twarogiem, ziemniakami, olejem i przyprawami. Farsz nałóż na naleśniki. Następnie podsmaż na maśle lub zapiecz i ciesz się smakiem.

Zobacz także: Inspirujące spotkanie z kobietami sukcesu w Centrum Handlowym Galeria Mokotów

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów