WAŻNE
TERAZ

Szef KOWR z PSL spotykał się z założycielem Dawtony tuż przed wybuchem afery CPK

Anna Starmach podzieliła się swoim sposobem na szybkie i smaczne danie. Oto podobny przepis

Anna Starmach udostępniła zdjęcie ruskich naleśników na swoim profilu na Instagramie. Wyglądają pysznie. Podpowiadamy, jak zrobić podobny posiłek.

Anna Starmach podała przepis na ruskie naleśniki
Źródło zdjęć: © ONS.pl

Zimą nasz organizm potrzebuje wiele energii. Istnieje wiele pożywnych potraw, które pomogą tę energię uzyskać. Jedną z nich są ruskie naleśniki. Smakują równie dobrze, jak pierogi, ale ich wykonanie jest dużo łatwiejsze.

Anna Starmach ruskie naleśniki

Starmach pokazała na swoim profilu na Instagramie zdjęcie ruskich naleśników. Wielu obserwatorów entuzjastycznie zareagowało na pomysł. "Super śniadanko" – piszą. "Uwielbiam. Podaję ze skwarkami, sosem czosnkowym i koperkiem" – komentuje jedna z użytkowniczek Instagrama. Poniżej przedstawiamy przepis na podobne danie.

Przepis na ruskie naleśniki

Ciasto naleśnikowe:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
1,5 szklanki mąki
1 jajko
łyżka roztopionego masła

W misce wymieszaj wszystkie składniki, dodaj roztopione masło i dokładnie wymieszaj. Mocno rozgrzej patelnię, możesz wlać na nią odrobinkę oleju, żeby ciasto nie przywierało do jej powierzchni. Smaż naleśniki partiami po 1 minucie z każdej strony. Odstaw do ostygnięcia.

Farsz:

300 g ziemniaków
2 cebule
150 g twarogu
dwie łyżki oleju
sól i pieprz
Ugotuj ziemniaki i odstaw do ostygnięcia. Cebulę pokrój w piórka i podsmaż na patelni. Wymieszaj w misce cebulę z twarogiem, ziemniakami, olejem i przyprawami. Farsz nałóż na naleśniki. Następnie podsmaż na maśle lub zapiecz i ciesz się smakiem.

Zobacz także: Inspirujące spotkanie z kobietami sukcesu w Centrum Handlowym Galeria Mokotów

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości