5 pomysłów na guacamole
Sekrety guacamole
Nie da się ukryć, że awokado jest jednym z najbardziej wszechstronnych owoców w przemyśle spożywczym. Można go użyć do przygotowania słodyczy lub pysznej słono-ostrej pasty do kanapek. W dodatku to wyjątkowo zdrowy smakołyk - pozytywnie wpływa na nasz wzrok i zmniejsza ryzyko chorób oczu, obniża poziom złego cholesterolu LDL, normuje poziom cukru we krwi, zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy i powstrzymuje uczucie głodu. Najpopularniejszym daniem z awokado w roli głównej jest bez dwóch zdań guacamole. Podpowiadamy, jak przygotować ten specjał klasycznie i nietypowych wersjach.
Nie da się ukryć, że awokado jest jednym z najbardziej wszechstronnych owoców w przemyśle spożywczym. Można go użyć do przygotowania słodyczy lub pysznej słono-ostrej pasty do kanapek. W dodatku to wyjątkowo zdrowy smakołyk - pozytywnie wpływa na nasz wzrok i zmniejsza ryzyko chorób oczu, obniża poziom złego cholesterolu LDL, normuje poziom cukru we krwi, zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy i powstrzymuje uczucie głodu. Najpopularniejszym daniem z awokado w roli głównej jest bez dwóch zdań guacamole. Podpowiadamy, jak przygotować ten specjał klasycznie i w nietypowych wersjach.