Trwa ładowanie...
d2nzu3o
d2nzu3o

Zupa ze szparagów, fasolki, groszku i pesto

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d2nzu3o
Zupa ze szparagów, fasolki, groszku i pesto
Składniki
  • pół pęczka białych szparagów
  • 150 g fasolki szparagowej
  • 100 g zielonego groszku
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • 1 l bulionu
  • 70 g ryżu
  • 4 łyżki pesto genovese
  • kilka gałązek tymianku
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Ryż gotujemy na sypko. Szparagi obieramy za pomocą obieraczki do warzyw, odłamujemy zdrewniałe końcówki i odcinamy główki. Łodygi kroimy na ok. 2 cm kawałki.

Cebulę siekamy i szklimy na maśle z oliwą. Dodajemy listki tymianku i zalewamy gorącym bulionem. Doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy do garnka pokrojone szparagi. Gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. Dodajemy zmrożoną fasolkę i gotujemy kolejne 5 minut. Wsypujemy zielony groszek i gotujemy ok. 1 minutę.

Zupę doprawiamy solą i pieprzem i wsypujemy wcześniej ugotowany ryż. Każdą porcję podajemy z łyżką pesto.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

d2nzu3o
Zupa ze szparagów, fasolki, groszku i pesto
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o