Zupa serowa. Jak ją przygotować, by była gęsta i kremowa?
Trudno znaleźć lepszy pomysł na obiad w chłodniejszy dzień, gdy szczególnie cenimy pożywne, aromatyczne i rozgrzewające potrawy. Zupa serowa jest cudownie kremowa i aromatyczna. Najczęściej serwujemy ją z grzankami, posypaną obficie koperkiem.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-3 |
1. Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszkilić wraz z czosnkiem i masłem.
2. Następnie dodać mąkę i przyrumienić ją.
3. Wlać bulion, zagotować i gotować jeszcze na małym ogniu przez ok. 15-20 minut.
4. Wrzucamy rozdrobniony serek i mieszając doprowadzamy do roztopienia serka.
5. Doprawiamy do smaku, posypujemy koperkiem
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze