Zupa serowa. Jak ją przygotować, by była gęsta i kremowa?
Trudno znaleźć lepszy pomysł na obiad w chłodniejszy dzień, gdy szczególnie cenimy pożywne, aromatyczne i rozgrzewające potrawy. Zupa serowa jest cudownie kremowa i aromatyczna. Najczęściej serwujemy ją z grzankami, posypaną obficie koperkiem.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
1. Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszkilić wraz z czosnkiem i masłem.
2. Następnie dodać mąkę i przyrumienić ją.
3. Wlać bulion, zagotować i gotować jeszcze na małym ogniu przez ok. 15-20 minut.
4. Wrzucamy rozdrobniony serek i mieszając doprowadzamy do roztopienia serka.
5. Doprawiamy do smaku, posypujemy koperkiem
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl