Trwa ładowanie...
d4os1vv
d4os1vv

Zupa serowa. Jak ją przygotować, by była gęsta i kremowa?

Przepis

Trudno znaleźć lepszy pomysł na obiad w chłodniejszy dzień, gdy szczególnie cenimy pożywne, aromatyczne i rozgrzewające potrawy. Zupa serowa jest cudownie kremowa i aromatyczna. Najczęściej serwujemy ją z grzankami, posypaną obficie koperkiem.

3.3
(14 głosów)
Oceń:
d4os1vv
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2-3

Zupa serowa
Getty Images
Zupa serowa
Składniki
  • 150 g serka topionego w plasterkach
  • 60 g cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 50 g masła
  • 30 g mąki
  • 1 l ciepłego bulionu
  • sól, pieprz, mielony kminek
  • koperek
Przepis

1. Obraną i drobno posiekaną cebulę zeszkilić wraz z czosnkiem i masłem.
2. Następnie dodać mąkę i przyrumienić ją.
3. Wlać bulion, zagotować i gotować jeszcze na małym ogniu przez ok. 15-20 minut.
4. Wrzucamy rozdrobniony serek i mieszając doprowadzamy do roztopienia serka.
5. Doprawiamy do smaku, posypujemy koperkiem

Przepis dodał użytkownik julia313

Zupa serowa. Jak ją przygotować, by była gęsta i kremowa?
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4os1vv

Podziel się opinią

1
Share
d4os1vv
d4os1vv

d4os1vv
d4os1vv
d4os1vv