Trwa ładowanie...
d3uekuz
d3uekuz

Zupa rybna Halaszle

Przepis

Halászlé to zupa rybna, która jest narodowym daniem węgierskim. Uchodzi za najlepszą zupę rybną na świecie i nie ma w tym krzty przesady, jest naprawdę obłędna.

Oceń jako pierwszy:
d3uekuz
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zupa rybna Halaszle
123RF
Zupa rybna Halaszle
Składniki
  • 70 dag ryb
  • 20 dag cebuli
  • 2 łyżki ostrej papryki w proszku
  • łyżka chili w proszku
  • 2 pomidory
  • 2 czerwone papryki
  • 1 łyżka oliwy
Przepis

Obierz cebulę, pokrój w grube krążki. Cebulę i oczyszczone ryby włóż do zimnej, posolonej wody. Gotuj 5 minut, nie mieszając. Umyj warzywa, pomidory pokrój w plasterki, papryki na połówki. Wyjmij nasionka i białe środki z papryk, połówki pokrój w cienkie paseczki. W garnku rozgrzej oliwę, wrzuć paprykę i smaż 10 minut. Bulion rybny przecedź przez gęste sitko, dodaj podsmażoną paprykę i pomidory. Posól i popieprz, włóż ryby i gotuj razem jeszcze 10 minut. Przypraw ostrą papryką i chili, wymieszaj. Zupę podawaj bardzo gorącą.

Przepis dodał użytkownik grazynka604

Zupa rybna Halaszle
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3uekuz

Podziel się opinią

1
Share
d3uekuz
d3uekuz

d3uekuz
d3uekuz
d3uekuz