Trwa ładowanie...
d3tvsmc
d3tvsmc

Zupa krem z natki pietruszki

Przepis
4.0
(20 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Składniki
  • 1 l wody
  • 2 duże pęczki natki pietruszki
  • 2 średnie pietruszki (korzeń)
  • mały seler
  • 4 średnie marchewki
  • kawałek pora
  • cebula
  • sól i pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
Przepis

Cebulkę zeszklić na małej ilości tłuszczu. W garnku z wodą ugotować pokrojone marchewki, pokrojoną pietruszkę (korzeń) seler i por. Dodać podsmażoną cebulkę i natkę pietruszki.

Gdy warzywa będą już miękkie, zdjąć garnek z ognia, zupę zblendować i doprawić do smaku. Podawać z grzankami.

Podziel się opinią

1
Share
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc
d3tvsmc