Trwa ładowanie...
d3nd5z1
24-07-2014 13:16

Zupa krem z cukinii i brokułów

Przepis
4.5
(11 głosów)
Oceń:
d3nd5z1
Składniki
  • Na 2-3 porcje:
  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 250 g brokułów świeżych lub mrożonych (wykorzystano Nordis brokuły)
  • 1 łyżeczka kolendry w ziarenkach
  • olej lub oliwa do smażenia (wykorzystano olej ryżowy)
  • sól i świeżo mielony pieprz
Przepis

Cukinie myjemy i kroimy na cienkie plasterki. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cukinie, różyczki brokułów i kolendrę.

Podsmażamy, od czasu do czasu mieszając, na średnim ogniu przez ok. 4 minuty i zalewamy wrzącą wodą tak, aby woda tylko zakryła warzywa. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Zestawiamy z ognia i miksujemy blenderem na krem. Możemy podać z kozim serkiem i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3nd5z1
d3nd5z1
d3nd5z1
Więcej tematów
d3nd5z1