Zupa jagodowa. Koszmar każdego przedszkolaka?
Niektórym kojarzą się z koszmarem dzieciństwa, wielu z nas jednak nie może sobie wyobrazić lata bez zupy owocowej. Zupa jagodowa jest delikatna i słodka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- 100 g czarnych jagód
- 1 łyżka cukru
- 100 ml śmietany
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- makaron
- Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.
- Jagody wrzucić do 500 ml wrzącej wody. Dodać cukier i gotować jeszcze 5 minut.
- Śmietanę wymieszać z mąką i zahartować wywarem z jagód. Dodać do zupy i dokładnie wymieszać.
- Zupę podawać na ciepło lub zimno.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze