Zupa jagodowa. Koszmar każdego przedszkolaka?
Niektórym kojarzą się z koszmarem dzieciństwa, wielu z nas jednak nie może sobie wyobrazić lata bez zupy owocowej. Zupa jagodowa jest delikatna i słodka. Można ją podać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 100 g czarnych jagód
- 1 łyżka cukru
- 100 ml śmietany
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- makaron
Przepis
- Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i ostudzić.
- Jagody wrzucić do 500 ml wrzącej wody. Dodać cukier i gotować jeszcze 5 minut.
- Śmietanę wymieszać z mąką i zahartować wywarem z jagód. Dodać do zupy i dokładnie wymieszać.
- Zupę podawać na ciepło lub zimno.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl