Zapiekany kogel mogel
Ta słodka propozycja zdecydowanie kojarzy się z dzieciństwem i nie wymaga dużego nakładu pracy.
Zapiekany kogel mogel to deser na szybką zachciankę. Niezbyt wymagający, radujący podniebienie i oko. Jak podpowiada Karolina, autorka bloga "Dziękuję było pyszne", dla urozmaicenia jego smaku warto dodać do niego borówki i banany. Ta słodka propozycja zdecydowanie kojarzy się z dzieciństwem i nie wymaga dużego nakładu pracy.
Składniki:
5 żółtek
6 łyżeczek cukru
banan
2 garści borówek
Sposób przyrządzenia:
Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Żółtka miksujemy z cukrem. Na dno kokilek układamy owoce, zalewamy masą. Wstawiamy do piekarnika i wyjmujemy w momencie, gdy kogel mogel ładnie się przyrumieni.
Zobacz także: ekspresowa zapiekanka ziemniaczana
POLECAMY: Ciasto marchewkowe z kremem i polewą