Trwa ładowanie...
Artykuł Sponsorowany
17-07-2020 12:57

Wyposażenie restauracji – od czego warto zacząć?

Rynek usług gastronomicznych i hotelarskich jest w naszym kraju rozbudowany. Wielu prywatnych przedsiębiorców decyduje się na otworzenie własnego lokalu gastronomicznego nie tylko w dużych ośrodkach miejskich, lecz także w mniejszych miejscowościach. Dla wielu osób, prowadzenie własnej restauracji to spełnienie marzeń. Niemniej, rozpoczynając taką działalność, należy przygotować odpowiednie wyposażenie gastronomiczne, na które składają się najróżniejsze urządzenia i przedmioty. Zapraszamy do przeczytania artykułu, z którego dowiesz się jakimi sprzętami należy dysponować, jeśli pragniesz otworzyć swój własny lokal gastronomiczny.

Artykuł sponsorowany
Wyposażenie restauracji – od czego warto zacząć?Źródło: materiał klienta
d3zrlz5
d3zrlz5
Artykuł sponsorowany

Meble, półki i szafki do profesjonalnej kuchni

Podstawową sprawą w każdym lokalu gastronomicznym jest odpowiednie wyposażenie kuchni we wszystkie potrzebne meble. Najczęściej, sięgamy po te wykonane z różnych stopów metali.

W jakiego rodzaju umeblowanie warto się zaopatrzyć? Konieczny może być zakup mebli z dużymi, płaskimi blatami, na których będziemy wykonywać najważniejsze prace kulinarne. Szafki i szafy wiszące przydadzą się do przechowywania garnków, zastawy oraz przyrządów kuchennych. W wykonywaniu wielu obowiązków, takich jak płukanie warzyw, niezastąpione będą stoły z basenem. Możemy napełnić je wodą i dokładnie oczyścić wybrane przez nas produkty.

Naczynia do kuchni

Gdy myślimy o naczyniach kuchennych, w pierwszej kolejności przychodzą nam do głowy talerze, sztućce, garnki i patelnie. Do grupy naczyń używanych w gastronomii należą również rozmaite rodzaje misek oraz pojemników GN. Służą one do przechowywania schłodzonych półproduktów, sosów, zup, pokrojonych warzyw, owoców lub gotowych potraw, z których korzystać będziemy podczas przygotowywania posiłków.

d3zrlz5

Urządzenia chłodnicze – gdzie i jakie zamawiać?

Urządzenia chłodnicze to rozbudowana grupa urządzeń. Wśród tych najczęściej stosowanych (oferuje je m.in. hurtownia gastronomiczna HorecaPolska) znajdziemy szafy chłodzące oraz chłodziarki specjalistyczne, przeznaczone do schładzania elementów zastawy stołowej, pojemników na zimne desery lub gotowych potraw.

Niezwykle istotne są także lady chłodnicze, w których przechowujemy na przykład lody. Dzięki nim klienci mają możliwość zobaczenia co jest w środku.
Do pozostałych urządzeń chłodniczych zaliczamy m.in. kostkarki i kruszarki do lodu, szafki i witryny mroźnicze oraz zamrażarki skrzyniowe.

Artykuł sponsorowany

Artykuł sponsorowany
d3zrlz5

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3zrlz5
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj