Wspólna zabawa i gotowanie – Akademia Sokolika czeka na małych i dużych

Każdy, kto ma dzieci, na pewno zna linię Sokoliki. Rodzice cenią ją za dobry skład i szeroką gamę produktów, które z przyjemnością podają swoim dzieciom. Sokołów przygotował dla miłośników paróweczek, kabanosków i szyneczki coś ekstra - Akademię Sokolika.

Źródło zdjęć: © Adobe Stock

Akademia Sokolika

Sokołów zaprasza rodziców i dzieci do Akademii Sokolika, w której maluchy będą odkrywać zasady zdrowego stylu życia poprzez zabawę. Razem z Sokolikiem dowiedzą się, dlaczego codzienna aktywność fizyczna jest podstawą dobrego samopoczucia, rozwiną swoje umiejętności sportowe i zadbają o kondycję. Poznają także zdrowe nawyki żywieniowe, które pozwolą osiągać im świetne wyniki w szkole i sporcie, a także zapewnią duże pokłady energii niezbędnej do udanej zabawy. A to nie wszystko! Szczególnie mali kucharze ucieszą się na wieść o tym, że w Akademii Sokolika będą mogli także gotować, eksperymentować, próbować, odkrywać nowe smaki, połączenia i aromaty. Dzieci poznają przepisy na zupełnie nowe dania ze swoimi ulubionymi Sokolikami w roli głównej, które będą mogli odtworzyć wspólnie z rodzicami w domu. Co powiecie na kabanoskowe świderki albo quesadillę z szynką i serem? Już teraz możecie skorzystać z tych przepisów.

Świderki kabanoskowe

Świderki kabanoskowe to idealny pomysł na przekąskę do zabrania na spacer czy wycieczkę lub do szkoły. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie trzech składników: kabanosków (np. z szynki), ciasta francuskiego i jajka. Wystarczy pokroić ciasto na cienkie paseczki, owinąć nimi kabanoski, posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika. Będą chrupać, aż miło! Takie chrupiące paluszki pysznie smakują z dodatkiem pasty warzywnej Sokołów.

Quesadilla

Quesadilla to znany z kuchni meksykańskiej pszenny placek z różnymi dodatkami. Miłośnicy quesadilli uwielbiają ją głównie za ciągnąccccyyyy się ser. W Akademii Sokolika znajdziecie pomysł na quesadillę z tym, co dzieci lubią najbardziej, czyli szyneczką drobiową Sokoliki, żółtym serem (w tym przypadku mimolette) i keczupem. Wystarczy posmarować placek keczupem, na połowie rozsypać starty ser, ułożyć kilka plasterków szyneczki, listki szpinaku (dla zdrowia, koloru i smaku), ponownie posypać żółtym serem, złożyć placek na połowę i smażyć na suchej, rozgrzanej patelni przez chwilę, tak, by ser miał szanse się rozpuścić. To ekspresowy pomysł na ciekawą kolację. Quesadillę podajemy pokrojoną w trójkąty z dodatkiem np. sosu jogurtowo-szczypiorkowego. Żeby go przygotować wystarczy połączyć jogurt naturalny z posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i gotowe!

Pyszne (nowe) Sokoliki

Oferta Sokolików się powiększa. Do dobrze znanych parówek, kiełbasek, szyneczek drobiowej i wieprzowej i kabanosków dołączyły paróweczki z szynki w dwóch wersjach: standardowej i mini, kiełbaski o smaku pizzy z serem i kiełbaski z dodatkiem sera cheddar i słodkich pomidorów, szyneczka tostowa z indyka, pasztecik drobiowy oraz schabik wieprzowy. Będą stanowiły świetny dodatek do niebanalnych i zdrowych przepisów w Akademii Sokolika. Przekonajcie się sami.

Partnerem treści jest Sokołów

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów