Trwa ładowanie...

Wspólna zabawa i gotowanie – Akademia Sokolika czeka na małych i dużych

Każdy, kto ma dzieci, na pewno zna linię Sokoliki. Rodzice cenią ją za dobry skład i szeroką gamę produktów, które z przyjemnością podają swoim dzieciom. Sokołów przygotował dla miłośników paróweczek, kabanosków i szyneczki coś ekstra - Akademię Sokolika.

Partnerem treści jest Sokołów
 Źródło: Adobe Stock
d40czmr
d40czmr

Akademia Sokolika

Sokołów zaprasza rodziców i dzieci do Akademii Sokolika, w której maluchy będą odkrywać zasady zdrowego stylu życia poprzez zabawę. Razem z Sokolikiem dowiedzą się, dlaczego codzienna aktywność fizyczna jest podstawą dobrego samopoczucia, rozwiną swoje umiejętności sportowe i zadbają o kondycję. Poznają także zdrowe nawyki żywieniowe, które pozwolą osiągać im świetne wyniki w szkole i sporcie, a także zapewnią duże pokłady energii niezbędnej do udanej zabawy. A to nie wszystko! Szczególnie mali kucharze ucieszą się na wieść o tym, że w Akademii Sokolika będą mogli także gotować, eksperymentować, próbować, odkrywać nowe smaki, połączenia i aromaty. Dzieci poznają przepisy na zupełnie nowe dania ze swoimi ulubionymi Sokolikami w roli głównej, które będą mogli odtworzyć wspólnie z rodzicami w domu. Co powiecie na kabanoskowe świderki albo quesadillę z szynką i serem? Już teraz możecie skorzystać z tych przepisów.

Świderki kabanoskowe

Świderki kabanoskowe to idealny pomysł na przekąskę do zabrania na spacer czy wycieczkę lub do szkoły. Do ich przygotowania potrzebujesz jedynie trzech składników: kabanosków (np. z szynki), ciasta francuskiego i jajka. Wystarczy pokroić ciasto na cienkie paseczki, owinąć nimi kabanoski, posmarować jajkiem i wstawić do piekarnika. Będą chrupać, aż miło! Takie chrupiące paluszki pysznie smakują z dodatkiem pasty warzywnej Sokołów.

Quesadilla

Quesadilla to znany z kuchni meksykańskiej pszenny placek z różnymi dodatkami. Miłośnicy quesadilli uwielbiają ją głównie za ciągnąccccyyyy się ser. W Akademii Sokolika znajdziecie pomysł na quesadillę z tym, co dzieci lubią najbardziej, czyli szyneczką drobiową Sokoliki, żółtym serem (w tym przypadku mimolette) i keczupem. Wystarczy posmarować placek keczupem, na połowie rozsypać starty ser, ułożyć kilka plasterków szyneczki, listki szpinaku (dla zdrowia, koloru i smaku), ponownie posypać żółtym serem, złożyć placek na połowę i smażyć na suchej, rozgrzanej patelni przez chwilę, tak, by ser miał szanse się rozpuścić. To ekspresowy pomysł na ciekawą kolację. Quesadillę podajemy pokrojoną w trójkąty z dodatkiem np. sosu jogurtowo-szczypiorkowego. Żeby go przygotować wystarczy połączyć jogurt naturalny z posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i gotowe!

Pyszne (nowe) Sokoliki

Oferta Sokolików się powiększa. Do dobrze znanych parówek, kiełbasek, szyneczek drobiowej i wieprzowej i kabanosków dołączyły paróweczki z szynki w dwóch wersjach: standardowej i mini, kiełbaski o smaku pizzy z serem i kiełbaski z dodatkiem sera cheddar i słodkich pomidorów, szyneczka tostowa z indyka, pasztecik drobiowy oraz schabik wieprzowy. Będą stanowiły świetny dodatek do niebanalnych i zdrowych przepisów w Akademii Sokolika. Przekonajcie się sami.

Partnerem treści jest Sokołów
d40czmr

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d40czmr
Więcej tematów