Wigilijne śledzie
Siła tkwi w prostocie. Wystarczy kilka składników, by przygotować przepyszne wigilijne śledzie Rodzina będzie się zajadać.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Matiasy należy wymoczyć, aby nie były zbyt słone. Po wymoczeniu kroimy je na ok. 2 cm kawałki. Cebulę i grzybki kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki układamy warstwami w dużym słoju, w następującej kolejności: śledzie - posypujemy odrobiną kwasku cytrynowego, pieprzem i polewamy łyżką stołową oliwy, następnie warstwa grzybków, na grzybki cebula. Ilość warstw dowolna. Najsmaczniejsze są po "przegryzieniu". Smacznego
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl