Wigilijne śledzie
Siła tkwi w prostocie. Wystarczy kilka składników, by przygotować przepyszne wigilijne śledzie Rodzina będzie się zajadać.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Matiasy należy wymoczyć, aby nie były zbyt słone. Po wymoczeniu kroimy je na ok. 2 cm kawałki. Cebulę i grzybki kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki układamy warstwami w dużym słoju, w następującej kolejności: śledzie - posypujemy odrobiną kwasku cytrynowego, pieprzem i polewamy łyżką stołową oliwy, następnie warstwa grzybków, na grzybki cebula. Ilość warstw dowolna. Najsmaczniejsze są po "przegryzieniu". Smacznego
Przepis dodał użytkownik xmila
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze