Trwa ładowanie...
d1cx86t
d1cx86t

Wieprzowina ze szpinakiem i mango

Przepis
3.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

d1cx86t
Składniki
  • 500 g wieprzowiny
  • 200 g mrożonego lub świeżego szpinaku
  • 1 owoc mango
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego
  • parę listków bazylii
Przepis

Oleje mieszamy z sosem sojowym i ostrygowym. Mięso kroimy w cienkie paski i dodajemy do marynaty. Marynujemy minimum ok. 1 godziny w lodówce.

Szpinak rozmrażamy, mango obieramy i kroimy w romby. Mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej.

Rozgrzewamy wok lub głęboką patelnię i podsmażamy kawałki mięsa. Dodajemy mango, szpinak i mieszamy. Doprawiamy sosem słodko-kwaśnym.

Posypujemy listkami bazylii i podajemy z ryżem.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

Wieprzowina ze szpinakiem i mango
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d1cx86t
d1cx86t
d1cx86t

d1cx86t
d1cx86t
d1cx86t