Wieprzowina ze szpinakiem i mango
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 500 g wieprzowiny
- 200 g mrożonego lub świeżego szpinaku
- 1 owoc mango
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 3 łyżki sosu słodko-kwaśnego
- parę listków bazylii
Oleje mieszamy z sosem sojowym i ostrygowym. Mięso kroimy w cienkie paski i dodajemy do marynaty. Marynujemy minimum ok. 1 godziny w lodówce.
Szpinak rozmrażamy, mango obieramy i kroimy w romby. Mięso wyjmujemy z lodówki, aby nabrało temperatury pokojowej.
Rozgrzewamy wok lub głęboką patelnię i podsmażamy kawałki mięsa. Dodajemy mango, szpinak i mieszamy. Doprawiamy sosem słodko-kwaśnym.
Posypujemy listkami bazylii i podajemy z ryżem.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze