Trwa ładowanie...
d2q3mgg
d2q3mgg

Wegańskie muffinki z owocami

Przepis

Babeczki to bardzo wdzięczny temat w kuchni. Są proste i szybkie w przygotowaniu, sprawdzą się zarówno na deser, jak i na drugie śniadanie czy podwieczorek, pięknie się prezentują. Polecamy przepis z bloga "Marta M." na pyszne wegańskie babeczki z owocami.

2.0
(4 głosy)
Oceń:
d2q3mgg
Czas przygotowania:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
Wegańskie muffinki z owocami
Marta M.
Wegańskie muffinki z owocami
Składniki
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego
  • 1 szklanka cukru koksowego
  • 1 dojrzały banan, rozgnieciony widelcem
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej
  • 2 szklanki mąki pszennej/orkiszowej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • garść ulubionych owoców/kawałków czekolady
Przepis
  • Nastaw piekarnik na 180 st. C i przygotuj formę na muffiny oraz kokilki papierowe.
  • Olej kokosowy utrzyj z cukrem na krem i dodaj puree z banana. Wymieszaj.
  • Dodawaj mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia) w trzech turach na przemian z mlekiem (1/3 część mąki z 1/3 częścią mleka itd).
  • Mieszaj tylko do połączenia się składników.
  • Napełnij kokilki do 3/4 wysokości i udekoruj owocami.
  • Piecz około 25-30 minut lub do wyciągnięcia suchego patyczka.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Wegańskie muffinki z owocami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2q3mgg

Podziel się opinią

Share
d2q3mgg
d2q3mgg

d2q3mgg
d2q3mgg
d2q3mgg