Wątróbka cielęca z rabarbarem. Gratka dla prawdziwych smakoszy
Ten przepis zadowoli nawet największych smakoszy. Delikatna i miękka wątróbka z dodatkiem kwaskowatego duszonego rabarbaru i odrobiną porto to przepyszna i niezwykle oryginalna kompozycja.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Rabarbar opłukać i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać. Wątróbki oczyścić, osuszyć i obtoczyć w mące.
- Na patelni rozgrzać tłuszcz.
- Szalotki poddusić na oliwie lub maśle, a gdy się zeszklą dodać wątróbkę.
- Gdy wątróbka się zetnie, dodać rabarbar.
- Dodać cukier, sól i pieprz. wlać porto, zagotować i lekko odparować.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl