W Lidlu dobra promocja na nerkowce. Oto 5 powodów, dla których warto je jeść

Obraz
Źródło zdjęć: © 123RF

/ 6Dlaczego warto jeść nerkowce?

Obraz
© 123RF

Według badania przeprowadzonego przez GFK Polonia nerkowce wyprodukowane dla Lidla to najczęściej kupowane orzechy tego typu w Polsce. Fanów produktu ucieszy z pewnością więc fakt, że towar kupić można aktualnie w bardzo korzystnej promocji. Przy zakupie 3 opakowań nerkowców za jedną paczkę zapłacimy tylko 8,65 zł, czyli aż o 33 proc. mniej niż zwykle. Warto wykorzystać to i zrobić małe zapasy.

Nerkowce zawierają wiele wartości odżywczych i zdrowotnych. Świetnie smakują zarówno jako pojedyncza przekąska, jak i dodatek np. do sałatek. Przedstawiamy 5 powodów, dla których warto jeść te orzechy.

/ 6Zawierają dużo białka

Obraz
© 123RF

Wiadomość ta z pewnością ucieszy wegetarian i wegan. Nerkowce są świetnym źródłem białka. 100 g tego typu orzechów zawiera aż 18 g białka.

/ 6Są bogate w witaminy A, D i E

Obraz
© 123RF

Nerkowce świetnie sprawdzą się jako dodatek do dań. Zwłaszcza do takich obiadów jak curry czy kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Orzechy te zawierają duże ilości witaminy A, D i E, przez co polecane są w profilaktyce antynowotworowej.

/ 6Zawierają wapń, cynk i magnez

Obraz
© 123RF

Nerkowce zawierają wiele dobroczynnych pierwiastków. Magnez zmniejsza uczucie zmęczenia, cynk zaś odpowiada za nasze włosy i paznokcie.

/ 6Obniżają poziom cholesterolu

Obraz
© 123RF

Nerkowce zawierają kwasy tłuszczowe. Dzięki temu regulują poziom cholesterolu oraz trójglicerydów w naszym organizmie.

/ 6Poprawiają pracę serca

Obraz
© 123RF

Nerkowce zawierają również potas, który pozytywnie wpływa na nasze serce. Obniża ciśnienie, a także reguluje pracę mięśnia sercowego.

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja