Szynka z jałowcem
Wiele sklepowych wędlin jest nafaszerowana substancjami konserwującymi i innymi składnikami, które niekoniecznie służą naszemu zdrowia. Poza tym w pasztetach i mielonkach czasem trudno znaleźć mięso. Dlatego też ja coraz częściej szerokim łukiem omijam gotowe wędliny i kiełbasy. Wolę samodzielnie przygotować dodatki do kanapek, taki jak szynka z jałowca. To nie jest wcale trudne i wbrew pozorom nie zabiera zbyt wiele czasu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie przyprawy wymieszać, mieszanką natrzeć szynkę. Delikatnie powtykać owoce jałowca. Wstawić na całą noc do lodówki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec ok. godzinę i 20 minut w temp. 180 stopni. Następnie rozciąć rękaw i piec jeszcze ok. pół godz.
Przepis dodał użytkownik czekoladka_m
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze