Nie tylko z makreli. Ekspresowy przepis na pastę rybną
Szprotki to idealne rybki na pastę - są tłuste, intensywne w smaku i zapachu. Możemy połączyć je z jajkami i twarogiem. Do tego świeża zielenina (koperek. szczypiorek lub natka pietruszki), szczypta pieprzu i pyszna pasta do kanapek gotowa. Wypróbujcie nasz przepis na pastę twarogową ze szprotkami, a nie pożałujecie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
- Twaróg i szprotki rozgnieść delikatnie widelcem. Wymieszać.
- Resztę składników pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać i dodać do twarogu ze szprotkami. Doprawić do smaku. Wymieszać całość.
- Odstawić na pół godziny i gotowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze