Nie tylko z makreli. Ekspresowy przepis na pastę rybną
Szprotki to idealne rybki na pastę - są tłuste, intensywne w smaku i zapachu. Możemy połączyć je z jajkami i twarogiem. Do tego świeża zielenina (koperek. szczypiorek lub natka pietruszki), szczypta pieprzu i pyszna pasta do kanapek gotowa. Wypróbujcie nasz przepis na pastę twarogową ze szprotkami, a nie pożałujecie.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Twaróg i szprotki rozgnieść delikatnie widelcem. Wymieszać.
- Resztę składników pokroić w kostkę, natkę pietruszki posiekać i dodać do twarogu ze szprotkami. Doprawić do smaku. Wymieszać całość.
- Odstawić na pół godziny i gotowe. Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl