Sprytny trik na arbuza
Soczysty arbuz to idealna przekąska. Świetnie smakuje na surowo, można go także dodawać do deserów, smoothies oraz sałatek. Gasi pragnienie, orzeźwia, a na dodatek jest bardzo zdrowy i ma niewiele kalorii. Niestety, kiedy już przyniesiemy do domu wielkiego, pękatego arbuza pojawia się problem. Jak się do niego zabrać? Pokrojenie go to prawdziwe wyzwanie.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Bardzo lubię sałatkę z arbuzem i serem feta. Do tego listki mięty, świeży ogórek i delikatny sos winegret. Pyszna i lekka sałatka w sam raz na ciepły wieczór. Zawsze znika ze stołu w w błyskawicznym tempie. Jednak nie dorobiłam się jeszcze specjalnej łyżeczki do wydrążania tego owocu. A pokrojenie miąższu arbuza w zgrabną kostkę jest dość trudne. Dlatego do niedawna moja sałatka wyglądała dość niechlujnie.
Wreszcie odkryłam sprytny sposób, jak szybko i wygodnie pokroić arbuza. Chętnie się nim podzielę. Rozkrój owoc na pół, a następnie potnij miąższ w szachownicę. Następnie wygnij łupinę i pozwól równym kosteczkom wskoczyć do miski. Gotowe!
Polecamy wideo: Jak myć owoce i warzywa
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.