Spaghetti w szafranowym sosie z owocami morza
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- Makaron Spaghetti 500g
- Mieszanka owoców morza (ośmiorniczki, krewetki, kalmary) 200g
- Szafran: szczypta
- Białe wino 100 ml
- Groszek zielony 50 g
- Papryka czerwona 1/2
- Cebula czerwona 1 szt.
- Masło 100g
- Sól, pieprz
- Oliwa z oliwek
- Natka pietruszki
- Cytryna 1/2
Szafran namaczamy w winie. Makaron gotujemy wg zaleceń producenta. Na oliwie z oliwek przesmażamy owoce morza oraz groszek, posiekaną cebulę i paprykę . Dodajemy wino z szafranem i dusimy przez chwilę. Dołączamy do tego makaron i zimne masło. Całość mieszamy aż makaron pokryje się sosem. Podajemy posypane natką pietruszki i z cząstką cytryny.
Przepis dodał użytkownik synertime
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze