Soki z warzyw - nie tylko z marchewki i buraka
Źródło witamin i mikroelementów
Soki warzywne to znakomite źródło witamin i mikroelementów. Polecane są przy wszelkiego rodzaju dietach, powinny być nieodłącznym elementem codziennych posiłków. Znakomicie gaszą pragnienie latem, a zimą dodają energii i, co bardzo ważne, nie tuczą.
Soki warzywne to znakomite źródło witamin i mikroelementów. Polecane są przy wszelkiego rodzaju dietach, powinny być nieodłącznym elementem codziennych posiłków. Znakomicie gaszą pragnienie latem, a zimą dodają energii i, co bardzo ważne, nie tuczą. Soki warzywne wspomagają również oczyszczanie organizmu - pomagają usuwać toksyny, wspomagają przemianę materii. Słowem - samo zdrowie.
Warto przygotować je samemu, najlepiej z warzyw z przydomowego ogródka lub z uprawy ekologicznej. Sokowirówka to niewielki wydatek, który pozwoli na przygotowywanie znakomitych napojów dla całej rodziny. Najbardziej popularne są soki z marchwi (często z dodatkiem jabłka), buraków czy z pomidorów. Jednak napoje z wielu innych warzyw są równie smaczne i zdrowe. W dodatku różne soki pomagają na różne dolegliwości. Sprawdźmy, jak działają.
AD/mmch/kuchnia.wp.pl