Trwa ładowanie...
d3rdagf
24-07-2014 21:07

Ślimaki z czosnkiem i pietruszką

Przepis
3.9
(7 głosów)
Oceń:
d3rdagf
Składniki
  • 1 puszka "Escargot -ślimak w sosie własnym"
  • 1/3 kostki masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 mała cebulka,
  • natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz
Przepis

Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.

Podajemy na ciepło z białym pieczywem.Smaczna, lekka i zdrowa potrawa z mięsa ślimaków. Doskonała na każdą okazję. Zaskocz swoich gości oryginalnym daniem!

Przepis dodał użytkownik Marcin

Podziel się opinią

10

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3rdagf
d3rdagf
d3rdagf
Więcej tematów
d3rdagf