Ślimaki z czosnkiem i pietruszką
- 1 puszka "Escargot -ślimak w sosie własnym"
- 1/3 kostki masła,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 mała cebulka,
- natka pietruszki,
- sól,
- pieprz
Ślimaki "Escargot -ślimak w sosie własnym" wylewamy z puszki i przepłukujemy pod bieżącą wodą; na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekany czosnek i cebulkę, i podsmażamy wraz ze ślimakami, dodajemy sól , pieprz dla smaku oraz natkę pietruszki; całość na małym ogniu dusimy pod przykryciem przez 10 min.
Podajemy na ciepło z białym pieczywem.Smaczna, lekka i zdrowa potrawa z mięsa ślimaków. Doskonała na każdą okazję. Zaskocz swoich gości oryginalnym daniem!
Przepis dodał użytkownik Marcin
Podziel się opinią
Komentarze