Trwa ładowanie...
d139vhk
d139vhk

Śledzie pod pierzynką

Przepis

Śledź to jedna z ryb, po które sięgamy najchętniej, nie tylko w okresie świątecznym., śledzia możemy przyrządzić na wiele sposobów. Tak naprawdę ogranicza nas jedynie kulinarna wyobraźnia. tym razem polecamy pysznego śledzika pod pierzynką.

4.6
(5 głosów)
Oceń:
d139vhk
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Okazja:
Śledzie pod pierzynką
123
Składniki
  • 6 filetów śledziowych w oleju
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50 g sera żółtego
  • 2 ogórki korniszony
  • 200 ml majonezu
  • natka pietruszki
Przepis

Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.

W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki. Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

d139vhk
Śledzie pod pierzynką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d139vhk
d139vhk
d139vhk
d139vhk
d139vhk