Trwa ładowanie...
d1wuwn5
d1wuwn5

Śledzie pod pierzynką

Przepis

Śledź to jedna z ryb, po które sięgamy najchętniej, nie tylko w okresie świątecznym., śledzia możemy przyrządzić na wiele sposobów. Tak naprawdę ogranicza nas jedynie kulinarna wyobraźnia. tym razem polecamy pysznego śledzika pod pierzynką.

4.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Okazja:
Śledzie pod pierzynką
123
Składniki
  • 6 filetów śledziowych w oleju
  • 1 marchewka
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 50 g sera żółtego
  • 2 ogórki korniszony
  • 200 ml majonezu
  • natka pietruszki
Przepis

Ziemniaki i marchew ugotuj do miękkości. Następnie wystudź i pokrój w drobną kostkę. Cebulę i ogórki pokrój w drobną kostkę i dodaj do pozostałych warzyw.

W szklanej misce lub na półmisku na dnie układaj śledzie pokrojone w mniejsze kawałki. Na śledzie połóż warstwę wymieszanych warzyw, następnie warstwę majonezu. Po wierzchu posyp startym żółtym serem i udekoruj listkami natki.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

Śledzie pod pierzynką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d1wuwn5
d1wuwn5
d1wuwn5
d1wuwn5
Więcej tematów
d1wuwn5