Siemię lniane - małe ziarenka o cudownej mocy
O jego właściwościach opowiedziały Agnieszka Cegielska oraz dietetyk dr Danuta Myłek.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Siemię lniane to nie tylko smaczny dodatek do wypieków, ale także potężna porcja zdrowia. Te małe ziarenka mają więcej kwasów omega-3 niż ryby i tran. Spożywane regularnie oczyszczają organizm, przedłużają młodość, a także chronią przed rakiem piersi. Len wspomaga regenerację skóry, korzystnie wpływa na włosy i paznokcie, a dzięki zawartości naturalnych hormonów, reguluje prawidłowe funkcjonowanie dróg rodnych.
O niezwykłych właściwościach siemienia lnianego opowiedziały coach zdrowia Agnieszka Cegielska oraz dietetyk dr Danuta Myłek. Siemię najlepiej przyjmować w postaci kleistej, po uprzednim rozpuszczeniu w wodzie. Powstały kleik przecedzamy przez sitko lub zjadamy wraz z ziarenkami. Pamiętajmy jednak, by przed połknięciem dokładnie je rozgryźć. W taki sposób przyjmiemy najwięcej składników odżywczych.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.