SAŁATKA Z KOLOROWYCH ZIEMNIAKÓW Z KOZIM SEREM I CZARNUSZKĄ
- Po 200 g ziemniaków purpurowych, żółtych i fioletowych (truflowych)
- 150 g sera koziego
- ½ czerwonej lub żółtej papryki
- 1 mała, drobno pokrojona cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo garść czarnych oliwek bez pestek
- sól, czarnuszka do smaku
- Sos:
- sok z połowy cytryny
- 6 łyżek oleju z pestek dyni lub oliwy
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę
- 2 łyżeczki cukru
Wszystkie ziemniaki umyć, gotować razem na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z pokrojoną papryką, jajkami i serem. Dodać sól, czarnuszkę, oliwki i sos, delikatnie wymieszać.Sos:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Wszystkie ziemniaki umyć, gotować razem na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z pokrojoną papryką, jajkami i serem. Dodać sól, czarnuszkę, oliwki i sos, delikatnie wymieszać.Sos:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Wszystkie ziemniaki umyć, gotować razem na parze lub w wodzie ok. 20 minut. Odcedzić, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Połączyć z pokrojoną papryką, jajkami i serem. Dodać sól, czarnuszkę, oliwki i sos, delikatnie wymieszać.Sos:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Przepis dodał użytkownik Lidia
Podziel się opinią
Komentarze