Szybka sałatka z kalafiora i jajek
Niektórych odstrasza zapach gotującego się kalafiora. Warzywo zawiera siarkę, która odpowiada właśnie za te niezbyt przyjemne wrażenia zapachowe. Jest jednak prosty sposób, by temu zaradzić. Do wody, w której gotujemy kalafiora, należy dolać trochę mleka.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować. Odcedzić i ostudzić, dodać skrojonego pomidora.
- Jaja ugotowane na twardo również pokroić, koperek posiekać. Połączyć wszystko, dodać majonez i trochę keczupu. Doprawić pieprzem i solą do smaku.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl