Sałatka z brokułów i pieczarek
- 1 opakowanie mrożonych brokułów (wykorzystano Nordis brokuły) lub 1 średni świeży brokuł
- 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych
- 2 średnie ogórki kiszone
- 2 pełne łyżki kwaśnej śmietany
- 2 pełne łyżki majonezu
- pieprz do smaku
Zmrożone brokuły wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy maksymalnie 5 minut (brokuły powinny być jędrne). Odcedzamy i odkładamy na bok do ostudzenia.
Ogórki kroimy w małą kostkę, a pieczarki osączamy z zalewy i kroimy w plasterki.
Śmietanę mieszamy z majonezem tworząc sos. Wszystkie składniki sałatki mieszamy razem i doprawiamy pieprzem.
Sałatka jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Świetnie pasuje do mięs pieczonych i grillowanych. Dobrze smakuje również jako samodzielna sałatka podana z grzankami.
Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl
Podziel się opinią
Komentarze