Trwa ładowanie...
d18gzh0
d18gzh0

Sałatka z brokułów i pieczarek

Przepis
3.2
(6 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 1 opakowanie mrożonych brokułów (wykorzystano Nordis brokuły) lub 1 średni świeży brokuł
  • 1 mały słoiczek pieczarek marynowanych
  • 2 średnie ogórki kiszone
  • 2 pełne łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 pełne łyżki majonezu
  • pieprz do smaku
Przepis

Zmrożone brokuły wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy maksymalnie 5 minut (brokuły powinny być jędrne). Odcedzamy i odkładamy na bok do ostudzenia.

Ogórki kroimy w małą kostkę, a pieczarki osączamy z zalewy i kroimy w plasterki.

Śmietanę mieszamy z majonezem tworząc sos. Wszystkie składniki sałatki mieszamy razem i doprawiamy pieprzem.

Sałatka jest bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Świetnie pasuje do mięs pieczonych i grillowanych. Dobrze smakuje również jako samodzielna sałatka podana z grzankami.

Polecamy w wydaniu internetowym www.tanio-szybko-smacznie.pl

d18gzh0

Podziel się opinią

1
Share
d18gzh0

d18gzh0
d18gzh0
d18gzh0