Sałatka z zupek chińskich. Rewelacyjna na karnawałowe domówki
Sałatka z zupek chińskich to gwiazda każdej domowej imprezy. Smakuje wszystkim, a jej zaleta jest szybkość i łatwość przygotowania. Na dodatek składniki można dowolnie modyfikować. My proponujemy sałatkę z kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską i papryką. Będzie pysznie!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Przyjęcia i imprezy
 - Kategoria przepisów: Sałatki
 - Sposób przygotowania: Na zimno
 - Główne składniki :
 
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
 - 2 opakowania ulubionych zupek chińskich
 - 1 puszka kukurydzy
 - 1 puszka czerwonej fasoli
 - 1 papryka czerwona
 - 0,5 kapusty pekińskiej
 - 1 cebula
 - 3 łyżki majonezu
 - sól, pieprz
 - curry
 - olej do smażenia
 
Przepis
- Makaron pognieść i wsypać do miski. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać curry i podsmażyć na złoty kolor.
 - Kiedy mięso przestygnie, przełożyć je do miski. Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę. Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę.
 - Kapustę pekińską pokroić drobniutko i dołożyć do reszty składników. Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz przyprawami z zupek chińskich. Na koniec dodać majonez i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły, a makaron zmiękł.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl