Sałatka z zupek chińskich. Rewelacyjna na karnawałowe domówki
Sałatka z zupek chińskich to gwiazda każdej domowej imprezy. Smakuje wszystkim, a jej zaleta jest szybkość i łatwość przygotowania. Na dodatek składniki można dowolnie modyfikować. My proponujemy sałatkę z kurczakiem, kukurydzą, kapustą pekińską i papryką. Będzie pysznie!
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 2 opakowania ulubionych zupek chińskich
- 1 puszka kukurydzy
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 papryka czerwona
- 0,5 kapusty pekińskiej
- 1 cebula
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- curry
- olej do smażenia
Przepis
- Makaron pognieść i wsypać do miski. Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać curry i podsmażyć na złoty kolor.
- Kiedy mięso przestygnie, przełożyć je do miski. Paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę. Dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę.
- Kapustę pekińską pokroić drobniutko i dołożyć do reszty składników. Na koniec doprawić solą, pieprzem oraz przyprawami z zupek chińskich. Na koniec dodać majonez i wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki, by smaki się przegryzły, a makaron zmiękł.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl