Sałatka Basi. Smakowity pomysł na kolację
Sałatka brokułowo-kalafiorowa świetnie sprawdzi się na kolację lub obiad do pracy. Przepis jest banalnie prosty. Do jej przygotowania możesz wykorzystać mrożone warzywa.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Cząstki kalafiora i brokuła zblanszować w osolonej wodzie i wystudzić.
- Pomidory i jajka pokroić w cząstki, a ogórki w pólplasterki. Fasolkę przepłukać w zimnej wodzie i odcedzić.
- Koper i szczypiorek posiekać wymieszać z majonezem i sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem (może być opcja z oliwą zamiast majonezu,).
- Układać składniki na przemian w 4 salaterkach bez mieszania.
- Zalać sosem majonezowym nie mieszać, sos i tak przejdzie przez wszystkie warstwy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze