Ryba w occie
Zostały wam kawałki panierowanej ryby po Świętach? Można przedłużyć ich świeżość marynując je w octowej zalewie. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Paulina Kryjom
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Okazja: Wigilia
 - Kategoria przepisów: Dania rybne
 - Sposób przygotowania: Marynowanie
 - Główne składniki :
 
Zalewa:
- 0,5 szklanki octu
 - 2 szklanki wody
 - 5 kulek ziela angielskiego
 - 3 liście laurowe
 - 2 łyżki cukru
 - 1 cebula
 
Przepis
Ryba to dorsz usmażony panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Rybę ułożyć w słoiku i zalać gorącą zalewą. Wystudzić i odstawić do lodówki na kilka dni
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl