Ryba w occie
Zostały wam kawałki panierowanej ryby po Świętach? Można przedłużyć ich świeżość marynując je w octowej zalewie. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Paulina Kryjom
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Dania rybne
- Sposób przygotowania: Marynowanie
- Główne składniki :
Zalewa:
- 0,5 szklanki octu
- 2 szklanki wody
- 5 kulek ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 2 łyżki cukru
- 1 cebula
Przepis
Ryba to dorsz usmażony panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Rybę ułożyć w słoiku i zalać gorącą zalewą. Wystudzić i odstawić do lodówki na kilka dni
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl