Ryba w nowej odsłonie. Serowe bułeczki z łososiem

Puszyste i wyrośnięte serowe bułeczki z łososiem. Dodatek rozmarynu i parmezanu sprawia, że są wyjątkowo aromatyczne. Bułeczki świetnie sprawdzą się nie tylko jako pożywna przekąska w pracy, ale także podczas przyjęć jako smakowity dodatek do drinków. Lubisz ryby, ale nie wiesz jak je przyrządzić? Już dziś wypróbuj nas przepis na serowe bułeczki z łososiem.

Ryba w nowej odsłonie. Serowe bułeczki z łososiemRyba w nowej odsłonie. Serowe bułeczki z łososiem
Luiza Nowak

Składniki

  • 250 ml mleka
  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 250 g mąki
  • 100 g parmezanu
  • 350 g łososia
  • natka pietruszki
  • rozmaryn
  • sezam
  • siemię lniane
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Przepis

Mleko, 2 jajka, masło, mąkę, parmezan mieszamy w dużej misce. Dodajemy szczyptę soli i rozmaryn. Łososia myjemy, usuwamy ości i kroimy na drobne kawałki. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy kółka z ciasta. Na środku każdego z nich układamy przygotowany farsz. Następnie zwijamy i formujemy kulkę. Tak uformowane bułeczki układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Wybrane dla Ciebie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Wygląda i smakuje jak deser, a odżywia ciało jak pełnowartościowy posiłek
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości