WP

Ryba w nowej odsłonie. Serowe bułeczki z łososiem - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Puszyste i wyrośnięte serowe bułeczki z łososiem. Dodatek rozmarynu i parmezanu sprawia, że są wyjątkowo aromatyczne. Bułeczki świetnie sprawdzą się nie tylko jako pożywna przekąska w pracy, ale także podczas przyjęć jako smakowity dodatek do drinków. Lubisz ryby, ale nie wiesz jak je przyrządzić? Już dziś wypróbuj nas przepis na serowe bułeczki z łososiem.

Składniki
  • 250 ml mleka
  • 3 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 250 g mąki
  • 100 g parmezanu
  • 350 g łososia
  • natka pietruszki
  • rozmaryn
  • sezam
  • siemię lniane
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
Przepis

Mleko, 2 jajka, masło, mąkę, parmezan mieszamy w dużej misce. Dodajemy szczyptę soli i rozmaryn. Łososia myjemy, usuwamy ości i kroimy na drobne kawałki. Skrapiamy je sokiem z cytryny. Doprawiamy solą, pieprzem i natką pietruszki. Odstawiamy na 15 minut. Ciasto rozwałkowujemy. Szklanką wycinamy kółka z ciasta. Na środku każdego z nich układamy przygotowany farsz. Następnie zwijamy i formujemy kulkę. Tak uformowane bułeczki układamy na blaszce. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP