Ruszyła 3. edycja konkursu "KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne"!

"KUKBUK Poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK godnym zaufania producentom za rzetelność, zaangażowanie i pasję, dzięki którym powstają wyjątkowe produkty i miejsca.

Ruszyła 3. edycja konkursu "KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne"!
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

Podczas ubiegłorocznej edycji do redakcji dotarło blisko 700 produktów od prawie dwustu lokalnych wytwórców. Certyfikat został przyznany 24. z nich. O wyróżnienie "KUKBUK Poleca" oprócz producentów żywności i rzemieślników ubiegać się mogą również producenci kosmetyków ekologicznych oraz właściciele gospodarstw agroturystycznych. Zgłoszenia można przesyłać do 9 maja.

Warunkiem zgłoszenia jest nadesłanie do redakcji próbek swoich produktów, a w przypadku gospodarstw agroturystycznych - opisu obiektu wraz ze zdjęciami wizerunkowymi. Jury w składzie: Daria Pawlewska, Oliwia Gede-Niewiadomska, Lara Gessler, Laurent De Bremaeker, Piotr Więcławski „Vienio”, David Gaboriaud, Grażyna Lambach, Alina Szyrle oraz Agnieszka Saternus wnikliwie je przetestuje i oceni. Autorzy najlepszych produktów i najbardziej przyjaznych miejsc otrzymają roczne wyróżnienie "KUKBUK Poleca".

Nagrody przyznawane są w siedmiu kategoriach:

• z pola i wody (produkty świeże, nieprzetworzone),
• ze spiżarni (produkty przetworzone),
• w płynie z procentami (napoje alkoholowe),
• w płynie bez procentów (napoje bezalkoholowe),
• z warsztatu (rzemiosło),
• dla urody (kosmetyki ekologiczne)
• za miastem dla relaksu (agroturystyka).

Materiały niezbędne do oceny zgłaszanych produktów razem z formularzem zgłoszeniowym (dostępny na www.kukbuk.pl) lub numerem zgłoszenia on-line należy przesłać na adres redakcji (ul. Czerniowiecka 4B, 02-705 Warszawa) z dopiskiem „KUKBUK Poleca” do 9 maja. Zwycięzców poznamy 31 maja na uroczystej gali finałowej, która odbędzie się w Fortecy u Kręglickich w Warszawie.

Nagrodą w konkursie KUKBUK Poleca jest promocja laureatów w magazynie KUKBUK, na stronie internetowej KUKBUK.PL oraz w mediach społecznościowych magazynu. Zwycięzcy konkursu KUKBUK Poleca przez rok mogą posługiwać się certyfikatem we wszystkich miejscach związanych z produkcją, dystrybucją oraz promocją nagrodzonych produktów, a podczas kolejnej edycji ubiegać się o niego ponownie.

"Cenimy to, co piękne, dobre i prawdziwe, a w kwestii jakości nie uznajemy kompromisów. Dlatego powołaliśmy do życia konkurs KUKBUK Poleca. Skierowany jest on do małych wytwórców, spod rąk których wychodzą produkty najwyższej próby – od serów, przez piękne przedmioty, aż po naturalne kosmetyki. Takich, którym na sercu leży troska o smak, zdrowie, ludzi i przyrodę. Pragniemy pomagać im się rozwijać i promować ich działalność, bo wierzymy, że to co robią ma sens. Dlatego szukamy najlepszych i przyznajemy im certyfikat KUKBUK Poleca" – mówi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK.

Sponsorem konkursu "KUKBUK Poleca" jest Honda, a jego partnerem technologicznym – LG Electronics Polska.

Patronami konkursu są: Kuchnia+, Domo+, Co Jest Grane 24, Wp.pl, Radio Kolor, Newseria, Bio Bazar i Food Service.

Więcej informacji oraz regulamin na: www.kukbuk.pl

Obraz
© Materiały prasowe

KUKBUK to wielowymiarowa platforma obejmująca: magazyn kulturalno-kulinarny wydawany w wersji drukowanej i w postaci aplikacji na urządzenia mobilne, zintegrowane kanały social media, stronę internetową www.kukbuk.pl oraz e-sklep. Każde ogniwo stanowi połączenie wysokiej jakości autorskich sesji fotograficznych z ciekawymi artykułami o tematyce związanej z szeroko rozumianą kulturą jedzenia, zjawiskami socjologicznymi, sztuką i dizajnem w świecie kulinariów.

Niezależnie od sześciu numerów regularnych magazynu, w ciągu roku ukazują się również cztery tematyczne wydania specjalne: KUKBUK Rodzina, KUKBUK Zima, KUKBUK Podróże i Dizajn oraz KUKBUK Dzieciaki. Wydawnictwo w swoim portfolio ma również pierwszą książkę – „Sezonówki”, czyli oryginalny przewodnik po porach roku i smakach natury. Jest także organizatorem konkursu KUKBUK Poleca dla lokalnych producentów, rzemieślników oraz właścicieli gospodarstw agroturystycznych przyjaznych naturze.

KUKBUK przez 6 lat istnienia na rynku zdobył wiele nagród w prestiżowych konkursach, m.in. nagrodę Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej, brązowe i srebrne miecze KTR oraz nagrody Izby Wydawców Prasy – GrandFront. Dostępny jest w ponad 800 punktach sprzedaży w całej Polsce. Dystrybucja odbywa się poprzez wysyłkę bezpośrednią oraz sprzedaż w dobrych salonach prasowych, a także w dizajnerskich sklepach, restauracjach i salonach SPA.

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Na jarmarku w Białymstoku nawet ciepły kompot ma swoją cenę. Stówka na osobę to minimum
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Nie możesz pić kawy, a potrzebujesz pobudzenia? Te napoje pomogą
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Przegryzam między posiłkami zamiast słodyczy. Trzyma cukier w ryzach, reguluje trawienie
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Smażysz kilka razy na tym samym oleju? Ryzyko jest większe, niż myślisz
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Sklepowe mogą się schować. Te batoniki wspierają koncentrację i otulają jelita
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Większość nie może nawet na nie patrzeć. Nasi dziadkowie wiedzieli, że to świetne źródło kolagenu
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Pomidory przechowuję w ten sposób. Są jędrne i soczyste nawet przez tydzień
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Polacy nie zdają sobie sprawy, że popełniają błąd. Chodzi o mandarynki
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Dodaj do kawy zamiast śmietanki i cukru. W tętnicach działa jak odkurzacz
Jesz kapustę z grzybami? Oto jak wpływa na twój organizm
Jesz kapustę z grzybami? Oto jak wpływa na twój organizm
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Popijam ten napój przez cały grudzień. Przyśpiesza pracę jelit i usprawnia trawienie
Nie omijaj w sklepie. Większość traktuje jak zapychacz, ale jelita ją uwielbiają
Nie omijaj w sklepie. Większość traktuje jak zapychacz, ale jelita ją uwielbiają
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀