Ruszyła 3. edycja konkursu "KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne"!

"KUKBUK Poleca" to certyfikat jakości przyznawany przez magazyn kulturalno-kulinarny KUKBUK godnym zaufania producentom za rzetelność, zaangażowanie i pasję, dzięki którym powstają wyjątkowe produkty i miejsca.

Ruszyła 3. edycja konkursu "KUKBUK Poleca – odkrywamy dobra lokalne"!
Źródło zdjęć: © Materiały prasowe

Podczas ubiegłorocznej edycji do redakcji dotarło blisko 700 produktów od prawie dwustu lokalnych wytwórców. Certyfikat został przyznany 24. z nich. O wyróżnienie "KUKBUK Poleca" oprócz producentów żywności i rzemieślników ubiegać się mogą również producenci kosmetyków ekologicznych oraz właściciele gospodarstw agroturystycznych. Zgłoszenia można przesyłać do 9 maja.

Warunkiem zgłoszenia jest nadesłanie do redakcji próbek swoich produktów, a w przypadku gospodarstw agroturystycznych - opisu obiektu wraz ze zdjęciami wizerunkowymi. Jury w składzie: Daria Pawlewska, Oliwia Gede-Niewiadomska, Lara Gessler, Laurent De Bremaeker, Piotr Więcławski „Vienio”, David Gaboriaud, Grażyna Lambach, Alina Szyrle oraz Agnieszka Saternus wnikliwie je przetestuje i oceni. Autorzy najlepszych produktów i najbardziej przyjaznych miejsc otrzymają roczne wyróżnienie "KUKBUK Poleca".

Nagrody przyznawane są w siedmiu kategoriach:

• z pola i wody (produkty świeże, nieprzetworzone),
• ze spiżarni (produkty przetworzone),
• w płynie z procentami (napoje alkoholowe),
• w płynie bez procentów (napoje bezalkoholowe),
• z warsztatu (rzemiosło),
• dla urody (kosmetyki ekologiczne)
• za miastem dla relaksu (agroturystyka).

Materiały niezbędne do oceny zgłaszanych produktów razem z formularzem zgłoszeniowym (dostępny na www.kukbuk.pl) lub numerem zgłoszenia on-line należy przesłać na adres redakcji (ul. Czerniowiecka 4B, 02-705 Warszawa) z dopiskiem „KUKBUK Poleca” do 9 maja. Zwycięzców poznamy 31 maja na uroczystej gali finałowej, która odbędzie się w Fortecy u Kręglickich w Warszawie.

Nagrodą w konkursie KUKBUK Poleca jest promocja laureatów w magazynie KUKBUK, na stronie internetowej KUKBUK.PL oraz w mediach społecznościowych magazynu. Zwycięzcy konkursu KUKBUK Poleca przez rok mogą posługiwać się certyfikatem we wszystkich miejscach związanych z produkcją, dystrybucją oraz promocją nagrodzonych produktów, a podczas kolejnej edycji ubiegać się o niego ponownie.

"Cenimy to, co piękne, dobre i prawdziwe, a w kwestii jakości nie uznajemy kompromisów. Dlatego powołaliśmy do życia konkurs KUKBUK Poleca. Skierowany jest on do małych wytwórców, spod rąk których wychodzą produkty najwyższej próby – od serów, przez piękne przedmioty, aż po naturalne kosmetyki. Takich, którym na sercu leży troska o smak, zdrowie, ludzi i przyrodę. Pragniemy pomagać im się rozwijać i promować ich działalność, bo wierzymy, że to co robią ma sens. Dlatego szukamy najlepszych i przyznajemy im certyfikat KUKBUK Poleca" – mówi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK.

Sponsorem konkursu "KUKBUK Poleca" jest Honda, a jego partnerem technologicznym – LG Electronics Polska.

Patronami konkursu są: Kuchnia+, Domo+, Co Jest Grane 24, Wp.pl, Radio Kolor, Newseria, Bio Bazar i Food Service.

Więcej informacji oraz regulamin na: www.kukbuk.pl

Obraz
© Materiały prasowe

KUKBUK to wielowymiarowa platforma obejmująca: magazyn kulturalno-kulinarny wydawany w wersji drukowanej i w postaci aplikacji na urządzenia mobilne, zintegrowane kanały social media, stronę internetową www.kukbuk.pl oraz e-sklep. Każde ogniwo stanowi połączenie wysokiej jakości autorskich sesji fotograficznych z ciekawymi artykułami o tematyce związanej z szeroko rozumianą kulturą jedzenia, zjawiskami socjologicznymi, sztuką i dizajnem w świecie kulinariów.

Niezależnie od sześciu numerów regularnych magazynu, w ciągu roku ukazują się również cztery tematyczne wydania specjalne: KUKBUK Rodzina, KUKBUK Zima, KUKBUK Podróże i Dizajn oraz KUKBUK Dzieciaki. Wydawnictwo w swoim portfolio ma również pierwszą książkę – „Sezonówki”, czyli oryginalny przewodnik po porach roku i smakach natury. Jest także organizatorem konkursu KUKBUK Poleca dla lokalnych producentów, rzemieślników oraz właścicieli gospodarstw agroturystycznych przyjaznych naturze.

KUKBUK przez 6 lat istnienia na rynku zdobył wiele nagród w prestiżowych konkursach, m.in. nagrodę Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej, brązowe i srebrne miecze KTR oraz nagrody Izby Wydawców Prasy – GrandFront. Dostępny jest w ponad 800 punktach sprzedaży w całej Polsce. Dystrybucja odbywa się poprzez wysyłkę bezpośrednią oraz sprzedaż w dobrych salonach prasowych, a także w dizajnerskich sklepach, restauracjach i salonach SPA.

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Polacy kłócą się o to danie od lat. Teraz możesz zagłosować i pokazać, kto naprawdę gotuje najlepiej
Polacy kłócą się o to danie od lat. Teraz możesz zagłosować i pokazać, kto naprawdę gotuje najlepiej