Racuszki jabłkowe. Sprawdzony przepis na śniadanie
Słodkie racuchy z jabłkami, a na wierzchu pierzynka z cukru pudru. Placuszki z tego przepisu wychodzą niesamowicie pulchne i mięciutkie. Zamiast jabłek spróbujmy dodać banana lub gruszkę.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce lub pokroić w cienkie plasterki.
- Z pozostałych składników zrobić ciasto, dodać jabłka.
- Smażyć na oleju średnie placuszki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze