Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?
Kto z nas nie zajadał się w dzieciństwie racuchami? Do wyboru mamy racuchy drożdżowe lub na zsiadłym mleku. W czym tkwi sekret ich przygotowania? Żeby placuszki wyszły delikatne, warto przesiać mąkę przez sitko, a do rozgrzanego oleju, na którym będziemy je smażyć, dodajmy łyżkę masła.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mleko, mąkę, wodę, cukier, sól oraz jajko dokładnie mieszamy mikserem, aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta tak, jak na naleśniki.
- Obieramy jabłka i kroimy je w plastry, a następnie zanurzamy w cieście i pieczemy na patelni z odrobiną oleju.
- Usmażone posypujemy cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl