Trwa ładowanie...
d43hph4
d43hph4

Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?

Przepis

Kto z nas nie zajadał się w dzieciństwie racuchami? Do wyboru mamy racuchy drożdżowe lub na zsiadłym mleku. W czym tkwi sekret ich przygotowania? Żeby placuszki wyszły delikatne, warto przesiać mąkę przez sitko, a do rozgrzanego oleju, na którym będziemy je smażyć, dodajmy łyżkę masła.

3.8
(68 głosów)
Oceń:
d43hph4
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?
Pixabay.com
Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?
Składniki
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 3 szt. jabłek
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 l mleka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szklanka wody
Przepis
  • Mleko, mąkę, wodę, cukier, sól oraz jajko dokładnie mieszamy mikserem, aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta tak, jak na naleśniki.
  • Obieramy jabłka i kroimy je w plastry, a następnie zanurzamy w cieście i pieczemy na patelni z odrobiną oleju.
  • Usmażone posypujemy cukrem pudrem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Racuchy z jabłkami. Jak je zrobić?
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d43hph4

Podziel się opinią

2
Share
d43hph4
d43hph4

d43hph4
d43hph4
d43hph4