Placki z cukinii i dyni. Mogą konkurować z plackami ziemniaczanymi
Wyśmienite placki możemy przygotować nie tylko z ziemniaków, ale także z cukinii dyni czy marchewki. Warzywne placuszki to świetna propozycja na obiad lub kolację. Doskonale komponują się z sosem grzybowym lub dipem ziołowym.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wymieszać warzywa, jajka, przyprawy i dodać tyle mąki, aby powstało zwarte ciasto.
- Łyżką nakładać na na patelnię, na gorący olej niewielkie placuszki.
- Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać ciepłe.
- Świetnym dodatkiem do tych placuszków jest sos grzybowy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl