Piernik z powidłami
Miękki, aromatyczny i delikatny piernik z powidłami śliwkowymi. Można go przygotować na ostatnia chwilę, ponieważ nie wymaga leżakowania. Po upieczeniu możemy polać go polewą czekoladową, ale nie jest to konieczne, bo i bez tego smakuje doskonale.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Okazja: |
- Masło utrzeć z cukrem dodać jajka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao, przyprawę do piernika, sodę, mleko, a na końcu powidła.
- Utrzeć na gładką masę.
- Piec ok. 50 min w średnio nagrzanym piekarniku.
- Uwaga: ciasto rośnie wysoko. Porcja na dużą blachę. Po upieczeniu polać polewą.
Przepis dodał użytkownik madzia-2163
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze