Pieczarki z grilla. Koniecznie spróbujcie, są pyszne!
Grillowane pieczarki ze smakowitym farszem to bardzo smaczne i efektowne danie. Zapewniamy, że posmakują wszystkim. Są bardzo proste w przygotowaniu i z powodzeniem mogą konkurować z szaszłykami czy mięsem z rusztu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
- Odciąć ogonki grzybów, oczyścić, odłożyć kapelusze. Posiekać ogonki i obsmażyć z cebulką na 1 łyżce masła, na półmiękko. Dodać mąkę, majeranek i pieprz. Wymieszać i dodać wino.
- Smażyć do miękkości, aż pojawią się bąbelki w sosie. Na końcu wmieszać szynkę i pietruszkę.
- Nadziać kapelusze pieczarek mieszaniną grzybowo-szynkową. Owinąć kapelusze w folię, dodając do każdego zawiniątka odrobinę masła.
- Grillować na średnim lub małym żarze od 15 do 20 minut w zależności od wielkości pieczarek.
- Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać posypane świeżą pietruszką.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze