Trwa ładowanie...
d1eqxa6
30-05-2022 12:09

Pieczarki z grilla. Koniecznie spróbujcie, są pyszne!

Przepis

Grillowane pieczarki ze smakowitym farszem to bardzo smaczne i efektowne danie. Zapewniamy, że posmakują wszystkim. Są bardzo proste w przygotowaniu i z powodzeniem mogą konkurować z szaszłykami czy mięsem z rusztu.

d1eqxa6
2.4
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: IURII GARMASH
Składniki
  • 24 średnie pieczarki
  • 1/4 filiżanki posiekanej świeżej cebulki
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżeczki mąki
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • szczypta pokruszonego pieprzu
  • 1/4 filiżanki wytrawnego białego wina
  • 1/2 filiżanki posiekanej szynki (gotowanej nie wędzonej)
  • 1 łyżka pociętej pietruszki
Przepis
  • Odciąć ogonki grzybów, oczyścić, odłożyć kapelusze. Posiekać ogonki i obsmażyć z cebulką na 1 łyżce masła, na półmiękko. Dodać mąkę, majeranek i pieprz. Wymieszać i dodać wino.
  • Smażyć do miękkości, aż pojawią się bąbelki w sosie. Na końcu wmieszać szynkę i pietruszkę.
  • Nadziać kapelusze pieczarek mieszaniną grzybowo-szynkową. Owinąć kapelusze w folię, dodając do każdego zawiniątka odrobinę masła.
  • Grillować na średnim lub małym żarze od 15 do 20 minut w zależności od wielkości pieczarek.
  • Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać posypane świeżą pietruszką.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pieczarki z grilla. Koniecznie spróbujcie, są pyszne!
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
13
d1eqxa6

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1eqxa6
d1eqxa6
d1eqxa6
d1eqxa6
Więcej tematów
d1eqxa6