Pieczarki z grilla. Koniecznie spróbujcie, są pyszne!
Grillowane pieczarki ze smakowitym farszem to bardzo smaczne i efektowne danie. Zapewniamy, że posmakują wszystkim. Są bardzo proste w przygotowaniu i z powodzeniem mogą konkurować z szaszłykami czy mięsem z rusztu.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Grillowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Odciąć ogonki grzybów, oczyścić, odłożyć kapelusze. Posiekać ogonki i obsmażyć z cebulką na 1 łyżce masła, na półmiękko. Dodać mąkę, majeranek i pieprz. Wymieszać i dodać wino.
- Smażyć do miękkości, aż pojawią się bąbelki w sosie. Na końcu wmieszać szynkę i pietruszkę.
- Nadziać kapelusze pieczarek mieszaniną grzybowo-szynkową. Owinąć kapelusze w folię, dodając do każdego zawiniątka odrobinę masła.
- Grillować na średnim lub małym żarze od 15 do 20 minut w zależności od wielkości pieczarek.
- Po upieczeniu wyjąć z folii i podawać posypane świeżą pietruszką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl