Trwa ładowanie...

Patent na ekspresowy makaron

Bardzo lubię makaron ryżowy, ponieważ nie trzeba go gotować. Wystarczy trochę wrzątku, ulubione dodatki i szybkie, pożywne danie gotowe raz dwa. Niestety nie pasuje on do wszystkich dań. Dobrze sprawdza się jako składnik potraw inspirowanych azjatycka kuchnią, jednak z sosem bolońskim sprawdzi się raczej średnio. Na szczęście znam patent na klasyczny makaron bez gotowania.

Share

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

Patent na ekspresowy makaronŹródło: 123RF.COM
dx9svk5

Aby ugotować świderki, rurki czy spaghetti, musimy zagotować wodę, osolić ja i wrzucić porcję makaronu. W zależności od kształtu i rodzaju makaronu, musimy czekać od 5 do nawet 14 minut. O wiele szybciej można przygotować go na patelni. Poczytasz o tym tutaj. Jednak to też zajmuje kilka minut. Można jednak przygotować klasyczny makaron bez gotowania. Czasami nawet kilka zaoszczędzonych minut może nas uratować np. od śmierci głodowej.

Nie lubisz czekać, aż makaron się ugotuje? Żaden problem. Jeśli planujesz na obiad np. penne z brokułami czy spaghetti w sosie pomidorowym, namocz przed wyjściem do pracy makaron i zamknij go szczelnie w jakimś pojemniku. Jak wrócisz do domu, wystarczy, że odcedzisz kluski a potem zalejesz je na chwilę wrzątkiem. Możesz także namoczony makaron wrzucić do gotującego się sosu.

Polecamy wideo: Carbonara według przepisu z 1900 roku

Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
icon info

W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.

dx9svk5

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dx9svk5
dx9svk5
Więcej tematów