Parówki w piwnej glazurze
Parówki od zawsze były i są lubiane nie tylko przez dzieci. Często goszczą na naszych śniadaniowych i imprezowych stołach. Warto czasem trochę z nimi pokombinować. Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów", proponuje parówki w glazurze piwnej.
Joanna Krzewińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
 - Kategoria przepisów: Śniadanie
 - Sposób przygotowania: Smażenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Piwo wlać do garnka, dodać miód i gotować na niewielki ogniu, aż płyn lekko zgęstnieje i otrzymamy niezbyt gęsty syrop.
 - Parówki obrać z osłonek.
 - Ponacinać z obu stron – nacięcia w odległości około 1 cm.
 - Parówki podsmażyć na rumiano na maśle.
 - Gorące parówki przełożyć do garnka z syropem piwnym i dokładnie je w nim wytaplać.
 - Następnie przełożyć na patelnię i jeszcze chwilę podsmażyć.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl