Trwa ładowanie...
da2b04y
Magda Pomorska
sliwkawegierka.pl

Parmezanowe kąski z kurczaka. Szybko, smacznie i prosto

Przepis

Połączenie przypraw i sera, które otulają kurczaka to pyszny pomysł na część obiadu lub przekąskę na gorąco. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Śliwka węgierka".

da2b04y
3.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

www.sliwkawegierka.pl
Źródło: www.sliwkawegierka.pl
Składniki
  • 500 g fileta z kurczaka, pokrojonego w długie paski
  • 1 szklanka bułki tartej, użyłam panko
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 1 łyżeczka mielonego czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonej pietruszki
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Przepis

Nastaw piekarnik na 200 stopni C. W większej misce wymieszaj panierkę, przyprawy i ser. Oliwę wlej do drugiej miseczki. Najlepiej wrzuć całego kurczaka do miski z oliwą i dokładnie wymieszaj, aby cały był obtoczony w oliwie. Następnie każdą część obtaczaj w panierce i poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 25 minut na złoty kolor.
Zobacz także: serowe placuszki ziemniaczane

Polecamy wideo: Jak wybierać najlepszego pakowanego kurczaka?

Parmezanowe kąski z kurczaka. Szybko, smacznie i prosto
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
Share
da2b04y
da2b04y
da2b04y
da2b04y
da2b04y
Więcej tematów
da2b04y