Domowe paluszki rybne w prostym przepisie. Lepsze od sklepowych!
Dzieci uwielbiają paluszki rybne. Niestety skład produktów dostępnych w sklepach pozostawia wiele do życzenia. Dlatego znacznie lepszym pomysłem jest przygotowanie paluszków rybnych w domu. Przepis jest bardzo prosty. paluszki rybne możemy podać z ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Rybę oczyścić, rozdrobnić blenderem albo drobno pokroić.
- Pora pokroić w paski i udusić na maśle. W misce wymieszać rybę, pora, posiekaną pietruszkę, śmietanę i przyprawy.
- Wyrobić na jednolitą masę i wstawić do lodówki, aby trochę stężało.
- Następnie formować z masy paluszki i obtaczać najpierw w bułce tartej, potem w roztrzepanym jajku i znowu w bułce.
- Smażyć na gorącym oleju ze wszystkich stron. Podawać według uznania.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze