Omlet z warzywami
Przepis
Rano potrzebujemy najwięcej energii, ale często też nie mamy czasu na jego przygotowanie. Dlatego na śniadanie polecamy pyszny i ekspresowy w przygotowaniu omlet z warzywami. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".
4.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 1 |
Składniki
Przepis
Paprykę i pomidorki umyć. Paprykę pokroić w kostkę, a pomidorki na połówki. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wylać na nią jajka. Na jajkach ułożyć pomidorki i paprykę i posypać szczypiorkiem. Patelnię nakryć pokrywką, gaz zmniejszyć do minimum. Delikatnie podważać co jakiś czas omlet, aby jajko z wierzchu spływało pod spód. Omlet jest gotowy, kiedy jajko jest ścięte, tak jak lubisz. Podawać gorący.
Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia
Omlet z warzywami
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.