Omlet z warzywami

Rano potrzebujemy najwięcej energii, ale często też nie mamy czasu na jego przygotowanie. Dlatego na śniadanie polecamy pyszny i ekspresowy w przygotowaniu omlet z warzywami. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".

Omlet z warzywamiOmlet z warzywami
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 2 duże jajka
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1 duża łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła

Przepis

Paprykę i pomidorki umyć. Paprykę pokroić w kostkę, a pomidorki na połówki. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wylać na nią jajka. Na jajkach ułożyć pomidorki i paprykę i posypać szczypiorkiem. Patelnię nakryć pokrywką, gaz zmniejszyć do minimum. Delikatnie podważać co jakiś czas omlet, aby jajko z wierzchu spływało pod spód. Omlet jest gotowy, kiedy jajko jest ścięte, tak jak lubisz. Podawać gorący.

Wybrane dla Ciebie

Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany