Trwa ładowanie...
d1tgdwt
d1tgdwt

Omlet z warzywami

Przepis

Rano potrzebujemy najwięcej energii, ale często też nie mamy czasu na jego przygotowanie. Dlatego na śniadanie polecamy pyszny i ekspresowy w przygotowaniu omlet z warzywami. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".

4.0
(2 głosy)
Oceń:
d1tgdwt
Czas przygotowania:
Na ile osób:

1

Omlet z warzywami
Krylowa Kuchnia
Omlet z warzywami
Składniki
  • 2 duże jajka
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 łyżka kukurydzy konserwowej
  • 1 duża łyżka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka masła
Przepis

Paprykę i pomidorki umyć. Paprykę pokroić w kostkę, a pomidorki na połówki. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wylać na nią jajka. Na jajkach ułożyć pomidorki i paprykę i posypać szczypiorkiem. Patelnię nakryć pokrywką, gaz zmniejszyć do minimum. Delikatnie podważać co jakiś czas omlet, aby jajko z wierzchu spływało pod spód. Omlet jest gotowy, kiedy jajko jest ścięte, tak jak lubisz. Podawać gorący.

Zobacz także przepis na ciasto ryżowe bez pieczenia

Omlet z warzywami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d1tgdwt

Podziel się opinią

1
Share
d1tgdwt
d1tgdwt

d1tgdwt
d1tgdwt
d1tgdwt