Omlet z warzywami
Rano potrzebujemy najwięcej energii, ale często też nie mamy czasu na jego przygotowanie. Dlatego na śniadanie polecamy pyszny i ekspresowy w przygotowaniu omlet z warzywami. Przepis z bloga "Krylowa kuchnia".
oprac. Katarzyna Gileta
Składniki
Przepis
Paprykę i pomidorki umyć. Paprykę pokroić w kostkę, a pomidorki na połówki. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, wylać na nią jajka. Na jajkach ułożyć pomidorki i paprykę i posypać szczypiorkiem. Patelnię nakryć pokrywką, gaz zmniejszyć do minimum. Delikatnie podważać co jakiś czas omlet, aby jajko z wierzchu spływało pod spód. Omlet jest gotowy, kiedy jajko jest ścięte, tak jak lubisz. Podawać gorący.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl