Trwa ładowanie...
d3butre
oprac. Katarzyna Gileta

Ogórki słodko-kwaśne. Konkurencja dla mizerii

Przepis

Mizeria to klasyczny dodatek do obiadu. Jednak ogórki można podać w zupełnie innej wersji. Słodko sałatka ogórkowa będzie doskonale pasowała do kotletów mielonych i młodych ziemniaków.

d3butre
4.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Kulinarna Wiola
Źródło: Kulinarna Wiola
Składniki
  • ½ kg świeżych ogórków gruntowych
  • szczypta soli
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Sos:

  • 100 ml przegotowanej letniej wody
  • duży ząbek czosnku
  • szczypta chili
  • 3 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki octu lub soku z cytryny
Przepis
  • Przygotuj sos. Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i wymieszaj wszystkie składniki.
  • Odstaw, by smaki się połączyły.
  • Ogórki umyj i pokrój w plasterki (nie obieraj).
  • Posól do smaku. Zalej sosem i dodaj koperek. Dokładnie wymieszaj.
  • Zostaw ogórki na godzinę, od czasu do czasu mieszając.

Przepis pochodzi z książki Wioletty Wójcik "Kulinarna Wiola. Najlepsze przepisy"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Ogórki słodko-kwaśne. Konkurencja dla mizerii
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3butre

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3butre
d3butre
d3butre
d3butre
Więcej tematów
d3butre