Trwa ładowanie...
d3swco7
d3swco7
Myślisz, że masz urozmaicony jadłospis? Twoi przodkowie by cię wyśmiali

Myślisz, że masz urozmaicony jadłospis? Twoi przodkowie by cię wyśmiali

Nasi przodkowie jadali wiele produktów, których smaku nie znamy i nie poznamy - jak choćby minoga czy bociana. Te i inne ciekawostki dawnej...

Kuchnia polska 1818 roku na pewno Rozwiń

Transkrypcja:

Kuchnia polska 1818 roku na pewno była zdrowsza od Dzisiejszy po 1:00 Nie używano żadnych środków Tak chemicznych do do konserwowania żywności Było O wiele większe zróżnicowanie biologiczne Ludzie znali Jedli o wiele więcej rzeczy Chociaż jedli mniej głosowali Nie dojada Ali Alel Znali o wiele więcej produktów Wiki Ich uprawianych Tree spożywano bociany łabędzie Co to jest teraz Dzwoniłem wrażliwość Wiele z tych prostych Z tych produktów Czy to jeśli chodzi o druk Czy to Gdy chodzi o ryby nie jest wyprzedaż spożywanych z ludów kulturowych Ale też byłem z tych względów że nie wiem są pod ścisłą ochroną na przykład minóg Nam się wydaje że tamta kuchnia była taka Mięsna gdzie się obżera li W tym jest trochę prawdy Ale to jest jedna prawda z drugiej Strony wszyscy nawet bogaci nieraz budowali jedli bardzo Dużo ryb Warzyw generalnie dieta opierała się o Sezonowa Nie był lodówek ewentualnie były lodownia ale Nie były wykorzystywane ona masowo do przetrzymywania żywności Stres uważają że Jest ona mięso Raz dwa razy w miesiącu Chyba że mówimy o okresie masowego uboju Kiedy wiadomo było że nie będzie Pasze czy pożywienie żeby Wszystkie zwierzęta przetrwały zimę To i ubijamy i wtedy by było to Święto wina bo estetyka Smaku bardzo cenioną smaki Ostre albo fuzję smaku Ukrywanie pierwotnego smaku Pewnie byśmy dzisiaj nie docenili taki Ostro Kwaśnych i słodkich dań pełnych Szafranu pieprzu imbiru talerz Generali połączenia Czasami włączono Mięso z rybą Zaczynamy Program tak Taki szkoleni Historyczna tradycja Sydney Hobart Martyna Tekstach Recepturach Z najstarszych polskich książek I w ten program Nazywa się polskie skarby kulinarne już jestem bardzo szczęśliwy że Przez kucharzy czyli ludzi ludzi którzy Pewnie pewnie znajdą wielu odbiorców Również nasze historyczne Książki będziemy mogli opowiedzieć o O historii chodzi o to żeby zrozumieć ludzi dawniej i może tak
d3swco7

d3swco7