Miski to podstawa każdej kuchni. Te sprawdzą się idealnie

Służą do serwowania sałatek, przechowywania słodyczy czy owoców. Miski w kuchni być po prostu muszą. W święta przydadzą się szczególnie

Zastawa jest na świątecznym stole nie mniej ważna od samych potraw
Źródło zdjęć: © Fotolia
Patryk Skrzat

W czasie zbliżających się świąt stoły zapewne będą uginały się od nadmiaru pyszności. Liczy się nie tylko smak, ale także sposób podania. W zależności od dania czy produktu wybieramy odpowiednie naczynie. Jednymi z bardzo istotnych są miski, które przydają się do sałatek, śledzia pod pierzynką czy nawet pokaźnej liczby pierogów.

Miski to także idealne pojemniki na owoce, słodkości czy drobne przekąski. Będą również doskonałym prezentem dla gospodyni domu. Elegancko wykończona dębowym drewnem miska będzie efektownie prezentować się podczas wystawnego obiadu czy kolacji.

Ciekawą propozycją może być również miska do serwowania połączona ze świecznikiem. Idealna do postawienia na wigilijnym stole. Firma Sagaform, którą ją wyprodukowała, od ponad 20 lat sprzedają swoje produkty na całym świecie, gwarantując wysoką jakość.

Na świątecznym stole bardzo wesołym akcentem będą miski z zimowymi motywami. Ceramiczny bałwanek na pewno przypadnie do gustu dzieciom, które kochają magię świąt.

Nie mniej, a kto wie czy nie bardziej uroczy, będzie miseczkowy ciastek. To idealne naczynie na wspólnie wypiekane i dekorowane bożonarodzeniowe pierniki.

Do podania gościom drobnych przekąsek, takich jak orzeszki, świetnie nada się natomiast niewielka miseczka z czerwoną wiewiórką na środku.

Wybrane dla Ciebie

Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Najdroższe grzyby. Kilogram kosztuje 250 tys. zł, ale niewielu odważy się je zbierać
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Kiedyś jadali go tylko chińscy cesarze. Dziś ten grzyb rośnie też w Polsce, ale jest mało znany
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Dietetyk stawia sprawę jasno. Tyle jajek można zjeść w ciągu tygodnia bez obaw
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Chińczycy jedzą na kilogramy, tak jak Polacy śliwki. Spowalnia starzenie, chroni przed rakiem
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Ulubiona "Faworytka" na przetwory już w sprzedaży. Lidl i Biedronka ścigają się w promocji
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomnij o drogich suplementach. Ten napój kosztuje grosze, a działa zbawiennie na jelita i trzustkę
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Zapomniany napój wraca do łask. Pomaga schudnąć, wzmacnia serce i kości
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość
Czy można pić surowe jajka? Nie każdy ma tego świadomość