Trwa ładowanie...
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if

Makaron ze szpinakiem

Przepis

Podróżniczka Beata Pawlikowska od lat propaguje zdrową dietę. W swojej najnowszej książce "Makarony świata" dzieli się przepisami na pyszne makaronowe dania. Wypróbujcie koniecznie.

Trwa ładowanie...
ycipk-3fk5if
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Pesto pasta on white plate, rustic wood background
123
Składniki

• 150 g makaronu wstążki ze szpinakiem
• 200 g świeżych liści szpinaku
• 4 ząbki czosnku
• pół łyżeczki czarnuszki
• ćwierć łyżeczki pieprzu
• ćwierć łyżeczki oregano
• ćwierć łyżeczki nierafinowanej soli
• 4 łyżki oliwy z oliwek
• 2 gałązki natki pietruszk

Przepis

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek pokrojony w plasterki. Podsmaż na złoto. Liście szpinaku umyj, odsącz, pokrój w paski, przełóż na patelnię. Posyp przyprawami, wymieszaj, podsmażaj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 8 minut. W garnku zagotuj ok. półtora litra wody, dodaj szczyptę soli, gotuj przez ok. 8–10 minut, odsącz. Dodaj do patelni ze szpinakiem, wymieszaj, podawaj z natka pietruszki.

Przepis pochodzi z książki Beaty Pawlikowskiej "Makarony świata"

Materiały prasowe
ycipk-3fk5if
Makaron ze szpinakiem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if
ycipk-3fk5if