Makaron ze szpinakiem
Podróżniczka Beata Pawlikowska od lat propaguje zdrową dietę. W swojej najnowszej książce "Makarony świata" dzieli się przepisami na pyszne makaronowe dania. Wypróbujcie koniecznie.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek pokrojony w plasterki. Podsmaż na złoto. Liście szpinaku umyj, odsącz, pokrój w paski, przełóż na patelnię. Posyp przyprawami, wymieszaj, podsmażaj na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 8 minut. W garnku zagotuj ok. półtora litra wody, dodaj szczyptę soli, gotuj przez ok. 8–10 minut, odsącz. Dodaj do patelni ze szpinakiem, wymieszaj, podawaj z natka pietruszki.
Przepis pochodzi z książki Beaty Pawlikowskiej "Makarony świata"
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze