Makaron z łososiem i szpinakiem. Ekspresowy obiad
Makaron i łosoś to doskonałe połączenie. A jeśli do tego duetu dodamy jeszcze kilka suszonych pomidorów, szpinak i garść kaparów otrzymamy smakowite danie, którego nie powstydziłaby się nawet najlepsza włoska restauracja.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie.
- Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju spod suszonych pomidorów, dodajemy posiekany ząbek czosnku i chwilę podsmażamy.
- Wrzucamy szpinak i smażymy, aż zmniejszy objętość. dodajemy suszone pomidory pokrojone w paseczki. Zalewamy śmietanką.
- Gotujemy, aż sos się zredukuje. dodajemy łososia i kapary. Doprawiamy sokiem z cytryny solą i pieprzem.
- Przesypujemy makaron na patelnię i mieszamy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl