Magda Gessler stworzyła markę lodów "Ice Queen". Odtworzyła recepturę prababci

Restauratorka Magda Gessler postanowiła stworzyć autorską markę lodów "Ice Queen". Zdradziła tradycyjną recepturę prababci.

Magda Gessler stworzyła markę lodów "Ice Queen"
Źródło zdjęć: © ONS.pl
Dominika Czerniszewska
3

Magda Gessler jest właścicielką oraz współwłaścicielką kilkunastu restauracji. Królowa polskiej kuchni znana jest również z programu "Kuchenne Rewolucje". Teraz postanowiła stworzyć autorską markę "Ice Queen".

Na stronie nowej marki przeczytamy, że receptura lodów powstała na Sardynii, gdzie całe życie mieszkała babcia Magdy Gessler. – Kierowała mną chęć powrotu do rodzinnych stron, najpiękniejszych wspomnień z dzieciństwa - tłumaczy powstanie Ice Queen Gessler.

Restauratorka tłumaczy również, że to właśnie jej babcia Halina przeniosła je do Polski. "To ona, w 1947 roku, otworzyła kawiarnię 'Pionierka' w Słupsku. Wyczarowywała tam najwspanialsze smaki niczym wróżka" - stwierdza Gessler.

"Pierwsze mandarynkowe sorbety, najsłodszą czekoladę robioną ze świeżo parzonego kakao, śmietanę – puszystą, białą, lekką… czy obezwładniający karmel, dla którego jako mała dziewczynka zakradałam się do jej cukierni. Przepełniona tymi aromatami wyruszyłam w świat szukać więcej… Na Kubie odkryłam taniec, kolory, uśmiech i słońce. Palona nim szukałam ochłody… Smaki, które tam poznałam, zachowam w sercu na zawsze. Intensywny kokos, dojrzałe mango, przesłodki ananas czy gorzka czekolada przepełniona trzcinowo-słodowym zapachem rumu…" - czytamy na stronie.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Najsmaczniejsza impreza w polskim show biznesie

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo
W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo
Wybierz zamiast bułki tartej. Mielone będą chrupiące jak marzenie
Wybierz zamiast bułki tartej. Mielone będą chrupiące jak marzenie
Używasz zamiast cukru? Może podwyższać ryzyko zawału serca i udaru mózgu
Używasz zamiast cukru? Może podwyższać ryzyko zawału serca i udaru mózgu
W tym miejscu w kuchni jest więcej bakterii niż w muszli klozetowej. Jak sobie z nimi radzić?
W tym miejscu w kuchni jest więcej bakterii niż w muszli klozetowej. Jak sobie z nimi radzić?
Biorę z kuchni i używam na grządki. Chwasty obumierają i długo nie odrastają, a warzywa są zdrowe
Biorę z kuchni i używam na grządki. Chwasty obumierają i długo nie odrastają, a warzywa są zdrowe
W PRL-u wszyscy się zajadali, a dziś unikamy. Dietetyk podkreśla, że to najzdrowsze dania
W PRL-u wszyscy się zajadali, a dziś unikamy. Dietetyk podkreśla, że to najzdrowsze dania
Dodaję do kawy łyżeczkę ciemnego proszku. Koncentracja poprawia się, a energia wskakuje poziom wyżej
Dodaję do kawy łyżeczkę ciemnego proszku. Koncentracja poprawia się, a energia wskakuje poziom wyżej
Doskonale regeneruje wątrobę i obniża cukier. W Polsce wciąż mało znany i nieużywany
Doskonale regeneruje wątrobę i obniża cukier. W Polsce wciąż mało znany i nieużywany
Dolewaj do sałatek i twarogu. Ulży wątrobie, a stawy nie będą bolały
Dolewaj do sałatek i twarogu. Ulży wątrobie, a stawy nie będą bolały
Po te krokiety ustawia się kolejka. Tak pyszne, że nawet teściowa prosi o dokładkę
Po te krokiety ustawia się kolejka. Tak pyszne, że nawet teściowa prosi o dokładkę
Te tanie ryby są zdrowe. Eksperci tłumaczą, dlaczego warto włączyć je do diety
Te tanie ryby są zdrowe. Eksperci tłumaczą, dlaczego warto włączyć je do diety
Jesz młode ziemniaki? Oto jak faktycznie działają na twój organizm
Jesz młode ziemniaki? Oto jak faktycznie działają na twój organizm