Magda Gessler stworzyła markę lodów "Ice Queen". Odtworzyła recepturę prababci

Restauratorka Magda Gessler postanowiła stworzyć autorską markę lodów "Ice Queen". Zdradziła tradycyjną recepturę prababci.

Magda Gessler stworzyła markę lodów "Ice Queen"
Źródło zdjęć: © ONS.pl
Dominika Czerniszewska

Magda Gessler jest właścicielką oraz współwłaścicielką kilkunastu restauracji. Królowa polskiej kuchni znana jest również z programu "Kuchenne Rewolucje". Teraz postanowiła stworzyć autorską markę "Ice Queen".

Na stronie nowej marki przeczytamy, że receptura lodów powstała na Sardynii, gdzie całe życie mieszkała babcia Magdy Gessler. – Kierowała mną chęć powrotu do rodzinnych stron, najpiękniejszych wspomnień z dzieciństwa - tłumaczy powstanie Ice Queen Gessler.

Restauratorka tłumaczy również, że to właśnie jej babcia Halina przeniosła je do Polski. "To ona, w 1947 roku, otworzyła kawiarnię 'Pionierka' w Słupsku. Wyczarowywała tam najwspanialsze smaki niczym wróżka" - stwierdza Gessler.

"Pierwsze mandarynkowe sorbety, najsłodszą czekoladę robioną ze świeżo parzonego kakao, śmietanę – puszystą, białą, lekką… czy obezwładniający karmel, dla którego jako mała dziewczynka zakradałam się do jej cukierni. Przepełniona tymi aromatami wyruszyłam w świat szukać więcej… Na Kubie odkryłam taniec, kolory, uśmiech i słońce. Palona nim szukałam ochłody… Smaki, które tam poznałam, zachowam w sercu na zawsze. Intensywny kokos, dojrzałe mango, przesłodki ananas czy gorzka czekolada przepełniona trzcinowo-słodowym zapachem rumu…" - czytamy na stronie.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zobacz także: Najsmaczniejsza impreza w polskim show biznesie

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów