Magda Gessler stworzyła markę lodów "Ice Queen". Odtworzyła recepturę prababci
Restauratorka Magda Gessler postanowiła stworzyć autorską markę lodów "Ice Queen". Zdradziła tradycyjną recepturę prababci.
Magda Gessler jest właścicielką oraz współwłaścicielką kilkunastu restauracji. Królowa polskiej kuchni znana jest również z programu "Kuchenne Rewolucje". Teraz postanowiła stworzyć autorską markę "Ice Queen".
Na stronie nowej marki przeczytamy, że receptura lodów powstała na Sardynii, gdzie całe życie mieszkała babcia Magdy Gessler. – Kierowała mną chęć powrotu do rodzinnych stron, najpiękniejszych wspomnień z dzieciństwa - tłumaczy powstanie Ice Queen Gessler.
Restauratorka tłumaczy również, że to właśnie jej babcia Halina przeniosła je do Polski. "To ona, w 1947 roku, otworzyła kawiarnię 'Pionierka' w Słupsku. Wyczarowywała tam najwspanialsze smaki niczym wróżka" - stwierdza Gessler.
"Pierwsze mandarynkowe sorbety, najsłodszą czekoladę robioną ze świeżo parzonego kakao, śmietanę – puszystą, białą, lekką… czy obezwładniający karmel, dla którego jako mała dziewczynka zakradałam się do jej cukierni. Przepełniona tymi aromatami wyruszyłam w świat szukać więcej… Na Kubie odkryłam taniec, kolory, uśmiech i słońce. Palona nim szukałam ochłody… Smaki, które tam poznałam, zachowam w sercu na zawsze. Intensywny kokos, dojrzałe mango, przesłodki ananas czy gorzka czekolada przepełniona trzcinowo-słodowym zapachem rumu…" - czytamy na stronie.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl