Trwa ładowanie...
d2cnfso
18-04-2009 23:50

Lukier z białek

Przepis

Lukier z białek, cukru pudru i soku z cytryny to lukier królewski. Jego nazwa została zapożyczona od angielskiego określenia royal icing, którym nazywano materiał cukierniczy wykorzystywany do dekoracji tortów weselnych brytyjskiej rodziny królewskiej.

d2cnfso
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Okazja:
Shutterstock
Źródło: Shutterstock
Składniki
Przepis

Białko wlać do garnuszka, dodać cukier puder oraz sok z cytryny i ucierać najlepiej mikserem, aż glazura stanie się lśniąca i nie będzie spływała z trzepaczki (lub końcówek miksera).

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Lukier z białek
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2cnfso
d2cnfso
d2cnfso
d2cnfso
Więcej tematów
d2cnfso

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj